Depresjonskuren

Kronikk: (Stephen S. Ilardi, professor ved University of Kansas,thedepressioncurebook.com): “De fleste amerikanerne jobber lange dager, spiser mens de er på farten og lever stadig mer stillesittende og isolerte liv. I tillegg til utviklingen av denne livsstilen, har antallet depresjoner blitt skyhøyt: ca. 1 av 4 amerikanere vil lide av alvorlige depresjoner en eller annen gang i løpet av livet…

«Våre kropper ble aldri skapt for dette livet som den moderne tiden fører med seg med søvnløshet, dårlig kosthold og panisk utvikling». Det vil si at depresjon er hjernens reaksjon på stress.

Min kommentar: Depresjon er en reaksjon på indre tomhet. Mennesket kan tåle alt om han bare kan rettferdiggjøre de ulykkene som rammer han gjennom livet. Da vil vanskelighetene forbedre effekten av overvinnelsene og oppnåelsene. Hovedårsaken til depresjon er en mangel på motivasjon og mening.

Om omgivelsene gjenspeiler bestemte verdier som er like viktige for alle medlemmene i samfunnet, vil mennesket føle at han er en del av samfunnet og anerkjenner målet som sitt eget. I dette tilfellet finnes det ingen tomrom: offentligheten gir han forsikringer om at det finnes noe å leve for. Om årsaken til depresjonen ikke blir fjernet, vil derimot medisinsk behandling være eneste utvei.

 

Kommentarer / Spørsmål