En billett til framtiden

Spørsmål: Hva får vi ut av å lese boken Zohar, hvis vi foreløpig ikke forstår noe av det vi leser?

Svar: Kraften som ligger i boken Zohar avhenger ikke av hvor mye vi forstår. Det som har betydning er hvilket nivå den som skrev boken var på, hvor sterk intensjonen hans om at et spesielt lys ville skinne på den som leser boken var, og i hvilken grad vi klarer å benytte oss av dette lyset. Det har ingenting med forståelsen av boken å gjøre. Du trenger ikke forstå noe i det hele tatt.

Hvis jeg skal fra A til B, velger jeg å reise på beste og mest tilgjengelige måte. Jeg kan reise med  tog, fly, bil eller en kamel. Det spiller ingen rolle. Hovedsaken er at jeg synes at transportmiddelet er bra og komfortabelt.

Zohar er det beste, mest bekveme, mest effektive og det kraftigeste verktøyet for dem som ønsker å komme noen vei. Jeg får forklart hvordan jeg skal bruke den. Jeg vet jo for eksempel heller ikke hvordan en flymotor fungerer, istedet bare kjøper jeg en billett og setter meg på flyet.

Det er på samme måte med dette. Ikke før jeg er underveis på reisen og til slutt når endemålet, begynner jeg å forstå hva som foregår. Jeg vet for eksempel ikke hvordan det er i New York hvis jeg flyr dit for første gang. Jeg vet ikke engang hvor det er. Jeg vet ingenting! Jeg har bare hørt om stedet, men jeg vet ingenting om det. Jeg benytter meg av et transportmiddel som tar meg frem. Jeg stoler på de menneskene som allerede har vært der og som vet hvordan de skal bruke transportmiddelet. Jeg går ombord, kommer frem til reisemålet og først da forstår jeg hva New York er.

Prinsippet er det samme, det er ingen forskjell. Til og med i vår verden, når det kommer til fysiske ting, opptrer vi på samme måte. Så hvorfor tror du det er annerledes med det åndelige?

Den daglige kabbalaleksjonen 14/12-2011 The Zohar 

Kommentarer / Spørsmål