Et fiskegarn i et lyshav

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Jeg har ikke deltatt i leksjonene det siste året, men har studert i 11 år og ønsker å vite hvor skaperen blir avdekket. Nå har jeg gitt opp, livet går og jeg har ikke oppnådd det. Hvor er skaperen? Jeg er nødt til å finne ham iløpet av dette livet.

Svar: Hvor er skaperen? Skaperen (Boreh) kalles «kom og se» (Bo-Reh). «Kom» (Bo) betyr at man gjør istand et sted med kjennetegn som muliggjør skaperens avdekkelse. Formen på beholderen din må ha likhet i form med skaperen.

Hvis du vil at han skal avdekkes, må du sørge for å forberede formen som passer. Si at du gikk og kjøpte et fiskegarn, men istedenfor å bruke det til å fange fisk med, prøver du å tømme hundre kilo sukker ned i det. Fungerer det? Selvfølgelig ikke, du må ha en sekk til sukkeret.

Du går i butikken og kjøper en sekk, men denne gangen trenger du ikke sukker, du trenger vann eller juice. Passer sekken til vann? Det gjør den ikke.

Hver gang du avanserer på den måten kommer du til neste stadie og avklarer at beholderen din foreløpig ikke er noen beholder. Til sist må mangelen din, beholderen din, være nøyaktig lik den første minimale mengden av lys.

Likheten er vesentlig og det er den som kalles «kom» (Bo). Derfor sies det «kom til Farao», «kom (Bo) og se» (skaperen). Farao er en del av skaperen, det forberedende nivået, Achoraim (baksiden).

Det er ingenting du kan gjøre med det, det er forutsetningen. Du er uenig med hele skapelsen og jeg forstår deg. Tusenvis av mennesker kommer til meg og de som blir værende, blir værende. Men jeg er også glad for de som har folatt, for noe sitter igjen hos dem. En dag vil de komme tilbake og fortsette. Blir det ikke i denne generasjonen, så blir det i den neste.

Du kan ikke endre naturlovene etter eget ønske gjennom å klage. Vi har ikke noe valg; det er bare å bøye hodet og jobbe. Det største problemet er at vi ikke skjønner at hele arbeidet ikke blir gjort med ett menneske, men mellom mennesker. Istedenfor å komme med en beholder, et krus, kommer vi med et fiskegarn og undrer: «Jeg vil jo absolutt dette, så hvorfor lar ikke skaperen meg få det? Hvorfor avdekkes han ikke?»

Men hva er det du vil ha – og hvor vil du ha det? Hvis du vil tilegne deg giverglede, så avdekkes den hvor det er behov for den. Og behov for giverglede finnes mellom deg og andre. Forbered et slikt sted og du vil se at givergleden blir avdekket. Enklere kan det ikke bli.

Det er ikke så lett å gjøre dette med vår egoistiske natur. Men du har løsningen i dine egne hender: Skaperen er mellom deg og en venn. Bare gå og finn ham!

(132512)

Fra første del av den daglige kabbalaleksjonen, 11/4/14, Writings of Rabash

 

 

 

Kommentarer / Spørsmål