Et hemmelig sikkerhetssystem som forbinder hjertene

Spørsmål: Hvordan ser en spirituell gruppe ut?

Svar: På utsiden finnes ingen spesielle tegn. Alle ser ut som vanlige mennesker. På innsiden finnes alt vi leser om i kabbalatekstene. Du ser de samme ansiktene, men du vil behandle dem annerledes.

Du føler den indre nettverksforbindelsen mellom dere. Det er dette som danner stedet der den spirituelle virkeligheten avdekkes. Det er som når du har fått en lommelykt. Du skrur den på – og i lys av den begynner du å skjelne steiner, trær, dyr og mennesker; en hel verden.

Den skinnende lommelykten er holdningen din mot de andre, det gjensidige ansvaret du føler overfor dem. I det gjensidige ansvaret som stammer fra deg begynner du å oppdage det øvre systemet og å se hva som finnes der, rett foran deg, der er trær, dyr og mennesker som du ikke så tidligere.

Men alle de uorganiske gjenstandene, plantene, dyrene og menneskene er ikke fysiske – som i vår virkelighet. De er spirituelle. Dette er bildet som avdekkes for deg. Det er de samme kjente ansiktene, men du oppdager den indre forbindelsen mellom dem.

For mange år siden så jeg en film om et diamanttyveri. Ranerne anvendte en spesiell spray som gjorde dem istand til å se laserstrålene som aktiverer alarmen når noen forsøker å gå gjennom rommet.

Det er som om du sprayer en spesiell spray rundt deg, som en sky av følelsesmessig holdning, av fordeling, en følelse av samhold og gjensidig ansvar. I den oppdager du laserstrålene som forbinder oss med hverandre og ser hvordan de krysser og knytter alle sammen med hverandre.

Du oppdager denne forbindelsen og ser hvordan det opererer og styrer alt. Du ser hva det virkelig er som motiverer alle.

Nå ser du at alle beveger seg, men skjønner ikke hvilke krefter det er som beveger dem. Da begynner du plutselig å fornemme, både fysisk og internt, hvordan en hånd opptrer og beveger marionetten fra den ene siden til den andre. Det er avdekkelsen av styret og  det øvre forsynet.

Følgelig lærer du å tilpasse deg systemet til denne skjebnen, akkurat som en god hest tilpasser bevegelsene i følge rytterens ønsker.

Fra første del av den daglige kabbalaleksjonen, 20/1/12, Shamati #174

Kommentarer / Spørsmål