Forskjellen mellom åndelig og fysisk egoisme

Spørsmål: Det generelle egoet vokser under kabbala studiet. Det viser seg at vi ser ut til å akselerere veksten av egoet. Og så lenge vi utsetter forbindelsen mellom oss, blir menneskeheten mer og mer egoistisk.

Svar: Egoet blir ikke overført fra oss til menneskeheten. Det utvikler seg veldig betydelig, men det befinner seg i oss. I den grad du streber og lengter etter kjærligheten til venner, vil du føle at du hater og blir avvist av dem. De som ikke lengter etter spiritualitet føler heller ingenting. De har de ordinære kroppslige, dyriske og egoistiske lystene, og ikke noe mer enn det..

Hvis jeg sterver fremover til “pluss” med venner og oppnår la oss si ”pluss en,” vil jeg med en gang føle ”minus en.” Men hvis jeg er på nivå null, det første kroppslige nivå, er jeg bare et dyr. Dette betyr at det er et vanlig kroppslige ego.

Åndelig ego er en helt annen sak, det vises bare for å presse meg til en enda sterkere tilknytning til venner i gruppen. Først så alt helt greit ut, ”La oss koble folkens!” Vi leier et sted, alle brenner, alle jobber. Plutselig føler vi at vi ikke engang kan se på hverandre. Dette betyr at et negativt åndelig nivå har startet, og det er en god ting.

Nå er det på tide å heve seg over det, for å stige til neste nivå “pluss to.” Så vil igjen ”minus to” vises. Og slik går det om og om igjen. Uten sikksakk ville vi ikke utviklet oss.

Kan du forestille deg hva slags ego mennesker som stiger har, som feks Rabbi Shimons studenter som skrev de var klar til å brenne hverandre?

Når du når et slikt nivå vises disse attributtene i deg. Da må vi etablere et miljø. Du vil ikke være i stand til å oppnå dette nivået uten en sterk gruppe til å støtte og veilede deg.  Det ”rister” deg når det er nødvendig, slik at du våkner opp og ser hvor du er, det forplikter deg og de andre til å utføre dine oppgaver i konsernet, trekker deg til formidling, vekker deg opp om natten osv.. Det er umulig å avansere uten.

Først vises et lite ego i gruppen. Men hvis venner ikke legger merke til det, hvis det ikke er noen som kan hjelpe dem, faller gruppen fra hverandre. Det finnes mange slike grupper, jeg hører om det av og til.

Så vi bør faktisk være glad for at alvorlige tegn for åndelig utvikling vises. Dette er allerede åndelig egoisme.

Fra Novosibirsk Convention 12/7/12, Leksjon 1

Kommentarer / Spørsmål