Hele verden er avhengig av oss

Vi, sammen med hele resten av verden, går nå gjennom en spesiell tilstand. Den tiden når læren om kabbala blir avdekket, er kritisk for menneskehetens historie.

Gjennom slike samlinger ønsker vi å korrigere sjelen vår, og ingen tenker på resten av verden. La oss likevel stoppe opp et lite øyeblikk og tenke over at vi kan påvirke verdens skjebne gjennom våre handlinger. Jeg kan skrive under på denne påstanden.

Vi ønsker og prøver å oppnå samhold mellom oss, og endrer med dette verden til det bedre siden verden i seg selv er en formløs, livløs materie som ikke har noen kraft. Vi holder til et par trinn over den, på det menneskelige nivået (Adam) som lenger etter å bli lik (Dome) skaperen. Derfor ligger jordens skjebne i våre hender.

Det er derfor det er verd å bruke penger på å komme til kabbalakongresser, og utsette seg selv for omgivelser som er ulikt det hjemme. Det er også nødvendig å ta hensyn til følgende: Mennesket får tross alt rett til å påvirke hele verden og sin egen skjebne.

Om vi tar en titt på oss selv, hva er vi egentlig? Likevel valgte skaperen spesielt disse menneskene, ga dem muligheten til og ønsket om å komme her for å oppnå samhørighet. Det er ikke lett; derfor har jeg respekt for hver enkelt deltager som skaperen har valgt ut og som har fått denne styrken. På samme måte respekterer jeg han for hans ønske og gode vilje til å komme for å delta. Hvert eneste menneske som er til stede her er fantastisk og unikt. Det er slik vi må se på hverandre.

Vi må verdsette denne spesielle muligheten vi har til å påvirke vår egen og verdens skjebne. Det har ingenting å si at vi selv knapt kjenner den dype meningen med dette øyeblikket. Selv om vårt ønske er enkelt og naivt, endrer det likevel verden.

Derfor anbefaler jeg på det sterkeste at du utnytter denne tiden så godt som mulig, slik at alle kan åpne sitt hjerte og ønske å knytte seg til andre. Dette møtet brakte tross alt veldig spesielle mennesker sammen. La oss gjøre så godt vi kan for å lykkes.

Fra Leksjon 1, Kongress i Aravaørkenen 30/12/10

En kommentar / spørsmål til “Hele verden er avhengig av oss”

 1. peren sier:

  jeg nyter av den givervilje du dere legger for dagen her.
  egoistisk leser jeg og får stadfestet at mitt indre flyter i samme strømmen som andre
  det som er påfallende er at jeg har opplevd samme «utvikling» som den som her beskrives, uten tilnytning til kabbala.
  men om felleskap med en annen, åpen, søkende, spørrende person, er kabbala,
  har jeg fått forklaringen.
  så om der er flere der ute, som flyter som jeg,
  så er dette større en det som sees og håpes.

Kommentarer / Spørsmål