Hva er et «spørsmål» i spiritualitet?

thumbs_laitman_284_02Et spørsmål i spiritualitet er et ønske (Hisaron, behov) som trigger det øvre lys. Lyset kommer ned og fyller det ønsket. Dette kaller vi et ekte spørsmål eller bønn.

Men inntil slik et ekte spørsmål blir formet går en gjennom en rekke innledende spørsmål som kalles “en bønn før en bønn.” Med andre ord, før man egentlig når bønnen, forespørselen, går man gjennom mange små, private unøyaktige spørsmål før et korrekt spørsmål til slutt kommer frem.

Generelt sett koker alle spørsmålene ned til en ting: “Hva er meningen med livet? Er det verdt å leve? Hvis ja, for hva? Dette er det eneste spørsmålet som egentlig eksisterer. Et menneske spør på milliarder av forskjellige måter, og følgelig blir det bare en delvis respons. Men på slutten av korreksjonen vil alt forvandle seg til et stort spørsmål som vil bli besvart av en gigantisk respons- fullstendig adhesjon (Zivug a Shalem).

Spørsmål: Hva slags spørsmål bør vi bringe til deg og hvilke bør bli avklart i gruppen?

Svar: Det er bedre om dere kommer til meg med et kollektivt spørsmål. Hvis du har et spørsmål som involverer hele gruppen, vennligst henvis det til meg.

Kommentar: Så langt, når jeg finner svar på mine spørsmål i gruppen føler jeg at de er korrekte.

Svar: Ja, “så langt.” Det er på denne måten for hvert nivå, for meg og for alle. Svar som var riktig på denne graden blir feil når vi når et nytt nivå fordi Keter av nedre Partzuf appellerere til Malchut av øvre.

Fra en leksjon i Russland 2/10/14

 

 

Kommentarer / Spørsmål