Hva livet vårt avhenger av

Spørsmål: Hvis jeg har forstått deg riktig, er kabbalah en metode som hjelper oss å avansere. Kan vi si at alt er i våre hender og at det som kommer til å skje avhenger av oss? Livet avhenger, med andre ord, ikke av tilfeldigheter, men heller av vår innsats, våre intensjoner og vårt arbeid?

Svar: Det finnes ingen tilfeldigheter i livet. Jo mer vi penetrerer inn i denne virkeligheten, skjønner vi at ingenting er tilfeldig. Som små barn kjenner vi simpelthen ikke naturlovene, når vi utbryter: «Opps! Plutselig falt den og knustes!» Det er ingen tilfeldighet, siden vi er uvitende om årsakene som forårsaket hendelsen.

Så det finnes ingenting som kan kalles «uhell» i naturen, fra de minste partikler, til de mest kompliserte konstruksjoner. Alt er forhåndsbestemt og i overensstemmelse med naturlovene. Vi bør lære dem og følge dem; da kommer alt til å ordne seg.

Det finnes en veldig enkel løsning på dette problemet. Naturen viser oss problemene av vår ubalanse med det, i form av kriser. Problemstillinger! La oss si at jeg har høyt blodtrykk; dette er et problem. Det finnes en normal betingelse og en unormalitet som jeg kan måle og sammenligne med hva som er normalt og oppnå balanse. Vi kaller det behandling av sykdom ved å gjenoppnå balanse, selv om det utføres kunstig.

Det samme gjelder her. Vi befinner oss i en tilstand av ubalanse med naturen, som vi anser som ulike kriser: innen forskning, kultur, finansverdenen, økonomien, det menneskelige samfunnet, terrorisme (for å nevne noen få…), den økologiske krisen innbefattet. Vi er nødt til å komme i balanse med naturen. Det er absolutt det samme systemet: «Det som er på innsiden, er som det som er på utsiden.»

Kabbalah lærer oss å forbli i balanse med naturen. Vi observerer absolutt harmoni i naturen. Kabbalah hjelper oss bare å lære raskere. «Nedskjæring» av lidelser (å kvitte seg med dem), er det eneste vi lærer her. Vi vil uansett komme til det punktet. Men problemene kan også løses på veldig dramatisk vis, mye mer intenst enn orkanen vi nettopp overlevde.

Forestill deg en orkan et annet sted, ikke i New York, men i et av mange underutviklede land. Hvordan takler et slikt land etterdønningene? Det kastes tilbake til Middelalderen og det blir umulig å hjelpe dem. Muligens får de bare etpar flylaster med mel.

Dette er ting vi må ta i betraktning. Det er synd at folk ikke skjønner hvor effektiv «spirituell medisin» kan være i bekjemping av seriøse sykdomssymptomer.

Fra kongressen i Georgia, 5/11/12

Kommentarer / Spørsmål