Hvordan forelske seg i lyset?

Spørsmål: Hvorfor får lyset oss til å avvise nytelsen for å oppnå samhørighet med det? Det høres sadistisk ut.

Svar: Lyset har ikke noe valg. Det skapte deg med ønsket om å nyte, og nå ønsker det at du skal foretrekke å være sammen med det framfor å fortsette med å fylle ditt egoistiske ønske med nytelse. Det er som om du elsker en kvinne til tross for at hun er veldig lite tiltrekkende, det vil si uten personlige fordeler.

Hver og en av oss ønsker å bli elsket akkurat slik som vi er, med alle de feilene vi måtte ha. Lyset ønsker at vi skal vise vår kjærlighet til det, en kjærlighet som er like fullkommen som den kjærligheten skaperen har for oss. Kun ved å løfte oss over nytelsen kan vi bevise at vi elsker.

Du virker overrasket: Hvordan kan du elske noen som slår deg? Om jeg slutter å se på meg selv i forhold til min kropp og min egoisme, løfter meg over det og føler at dette ikke er mitt ”jeg” i det hele tatt, da har jeg ingen vanskeligheter med å forelske meg i lyset. Jeg elsker han sammen med nytelsene, og ikke ved å ”løfte meg over lidelsene mine”!

Fra del fire av Morgenleksjonen 30/12/10, ”The Wisdom of Kabbalah and Philosophy”

Kommentarer / Spørsmål