Lær egoet ditt hva skuffelse er

Spørsmål: I løpet av de siste ukene har jeg fokusert sterkt på det interne spirituelle arbeidet når vi leser boken Zohar. Plutselig opplever jeg at jeg ikke en gang klarer å holde fokus i ti sekunder. Hva gjør jeg når slike ting skjer?

Svar: Prøv å holde fokus i femten sekunder. Jeg har ingen andre råd for dette. Til tider, spesielt for noen som nettopp har begynt å studere læren om kabbala, er det slik at mennesket ikke klarer å jobbe med seg selv. Han har ikke samlet noen erfaring ennå, og vet ikke hvordan han skal skuffe egoet sitt.

Prøv å tegne noe ved siden av utdraget fra Zohar, strek over og under, det vil si at du jobber med teksten selv om det er rent mekanisk til tider, om du ikke klarer noe annet. Noen ganger vil mennesket være totalt atskilt fra spiritualitet. I løpet av slike tilstander kan han kun koble seg opp igjen ved å jobbe med teksten, vurdere den helt mekanisk, ved å flytte på kommaene, bryte den ned ved hjelp av mindre overskrifter, rote til teksten eller å organisere den.

Uansett hva mennesket gjør med den, selv om det kun er å lese bokstavene, er nøkkelen å alltid fortsette å lese. Han må være klar over at han forvirrer seg selv på denne måten for å kunne fortsette å lese, og at dette er arbeid.

Fra del to av Morgenleksjonen 15/05/2011, The Zohar

Kommentarer / Spørsmål