Orkanen Sandy: Begynnelsen på at naturen går amok

Uttalelse (Sergey Tichonov): ”Det kan virke som om folk har gjort naturen sint. Sammen med orkanen Sandy og den resulterende floden i USA var det mer enn 200 regioner i 41 land rundt hele verden, eller ca 11 % av det befolkede land som erfarte naturkatastrofer. Men ut av alle disse katastrofene foretrekker verdens media  bare å snakke om den amerikanske. Mange deler av verden var under ekstreme værforhold, men media ser kun den amerikanske tragedien.

“Situasjonen I USA er bare en liten del av naturkatastrofene på en global skala. Stormer og overforsvømmelser skjer i flere regioner samtidig og dreper folk i større mengder enn i USA. Ifølge eksperter hendte dette for første gang i historien av systematiske metorologiske observasjoner.

”Det sterkeste jordskelvet på 25 år rammet Canada…Som et resultat av mye regn, begynte vann å oversvømme Buenos Aires, noe som igjen lammet offentlig transport… Lagune byen Venezia i Italia er under vann etter en uke med regn, med oversvømte første etasjer i både butikker og leiligheter. .. New Zealand og Burma har fått erfart kraften til en stor tornardo, mens Thai meterologiske Institutt advarte mot kommende 8 meter mord-bølger.

Desverre vil flertallet av lesere og seere i det ”upartiske” internasjonale media ikke få vite om disse katastrofene med tusenvis av offere. Jeg forstår at amerikanske CNN viser en kynisk selektivitet av informajon, men selv de europeiske TV-kanalene er tause. Hva skjedde med EuroNews? Selv russiske informasjonssteder, viet til verdensnyheter, snakker kun om uheldig amerikanere uten lys og t-bane og den stengte børsen i New York …”

Min Kommentar: Hvis vi lever i en egoistisk verden, så vil våre medier snakke om det som står dem nærmest. De er ikke interessert i å snakke om hva som skjer på bunnen (av kartet, globen)… Og du, tror du ikke det?

 

 

Kommentarer / Spørsmål