Utvikling gjennom ens egen vilje

Spørsmål: Når jeg jobber innenfor gruppen og leter etter samholdet i vårt felles nettverk, bruker jeg sansene mine. Vil det å gjøre sansene mer sensitive gjøre skapelsen av den sjette sansen lettere?

Svar: Vi oppfatter verden med våre animalske sanser for å kunne fri oss fra spiritualitet, både gjennom dens positive og negative manifestasjoner. Den onde tilbøyeligheten er like spirituell som den gode tilbøyeligheten. Alt dette er skaperens krefter. Situasjonen er organisert på denne måten med hensikt, slik at vi har mulighet til å befri oss fra spiritualitet og utvikle oss på en uavhengig måte.

Dette er forberedelsesfasen, ment for at vi skal forberede et uavhengig punkt. Etterpå, når vi løfter oss over Machsom og inn i det spirituelle rommet, vil denne uavhengigheten vise seg i oss gjennom at vi tar på oss skaperens egenskaper, hans form. Det er derfor mennesket kalles ”lik” skaperen.

Når det gjelder vår nåværende oppfattelse gjennom våre animalske sanser, er dette en ren forberedelse for å sikre at vi blir uavhengige av skaperen. Ved å avdekke at alt kommer fra han i praksis, kan vi motsette oss det og styre oss selv gjennom vår egen vilje, og ikke fordi naturen tvinger oss.

Det står skrevet: ”Uansett hvor høyt man løfter seg over de andre, løfter også den onde tilbøyeligheten seg over han”. Vi blir alltid gitt enda et ønske for å motstå, unnvike og gjennom stahet å holde på vår stilling foran skaperen. Vi vil ellers bare ”smelte bort”, miste hele vår essens innen det spirituelle.

Fra del fire av Morgenleksjonen 12/05/2011, ”Peace in the World”

Kommentarer / Spørsmål