Vanskelig å være Gud, men absolutt mulig

Spørsmål: Hva er det mest utrolige og fantastiske ønsket vi kan ha, som vil få andre mennensker til å utbryte “Wow!”?

Svar: Vi er i stand til alt! Vi kan være udødelige, uendelige, allvitende, allmektige, men bare i den grad vi ønsker å formidle alt dette til andre, istedet for å holde alt for oss selv (for vårt ”interne bruk”), som betyr at vi blir enige om å bli ”formidlere”.

Kommentar: Jeg gikk på skolen med en smart fyr som sa han ønsket å være Gud. Han uttalte at han ønsket grenseløse gleder som ville utvide seg med eksponensiell akselerasjon. Eksisterer denne type avansement virkelig i dette området?

Svar: Selvsagt eksisterer det. Men det finnes ingen Gud! Det nivået vi oppnår i det  generelle styresettet er faktisk på Guds nivå, skaperens nivå. Er det vanskelig å være Gud? Kankje…, men det er helt klart mulig.

Kommentar: Denne fyren nevnte også at han ville skape ”sitt eget univers” med ekte mennesker som bor der…”

Svar: En er faktisk istand til å skape sitt eget univers, dessuten kan man skape en rekke universer som er innhegnet i hverandre. Til slutt vil man oppnå en tilstand av absolutt realisering og oppfyllelse. Det kalles ”en endeløs verden”, som det ikke finnes noen ønsker over. Det er der en må stoppe. Det er det!

Hva vil bli det neste? Vi kan ikke svare på dette spørsmålet da en endeløs tilstand befinner seg utenfor våre begrensede grenser. Vi snakker fortsatt om ”slutten”, alt vi kan gjøre er å lage begrepet ”enden”  litt bredere, skyve den litt lenger unna. Det er ikke noe slikt som ”hva blir det neste”. Kategorien av avstand og grenser vil forsvinne utover disse grensene.

Fra KabTV’s “Talks with Michael Laitman,” 11/3/12

 

 

Kommentarer / Spørsmål