Flyktige tanker omkring Shamati, «Lishma Is An Awakening From Above»

Lishma er en vekkelse ovenfra – og hvorfor behøver vi en vekkelse nedenfra?

Vi er faktisk ikke i stand til å knytte oss sammen alene; vi klarer ikke å ta et eneste skritt forover, for vi er alle egoister. Men vi må prøve å anstrenge oss

Det står skrevet: «Jeg søkte (med mye slit) og fant». Dersom jeg ikke anstrenger meg, vil jeg ikke motta korreksjonskraften ovenfra. Selv kan jeg ikke skape denne korreksjonskraften. Jeg kan ikke korrigere meg selv. Allikevel må jeg slite og forsøke å klare det. I samsvar med min anstrengelse kommer da denne kraften innenfra – og korrigerer meg.

Noen ganger føles det som om vi hverken forstår eller kan noen ting. Men så får vi plutselig en aha-opplevelse. Det er dette jeg må se fram mot. Om det står det skrevet: «Det er ikke opp til deg å fullføre arbeidet (det er ikke du som fullfører det), men du har ikke frihet til å avvise det». Du må anstrenge deg. For det er arbeidet du legger ned i det som påkaller og tiltrekker korreksjonskraften.

Fra sjette leksjon, kongressen i Toronto, 18/9/11

Kommentarer / Spørsmål