Hva kan hjelpe økonomien?

Spørsmål: Hvordan kan kabbalah og kabbalistiske bøker hjelpe økonomien å komme ut av den globale krisen?

Svar: Det er ingenting som kan hjelpe økonomien unntatt restrukturering av dagens samfunn. I dag kan ikke samfunnet sørge for arbeid til alle og en god inntekt som alle drømmer om. For dette finnes det ikke nok naturressurser, energi eller noe som helst. Menneskeheten må omstruktureres, så alle har alt det de trenger på et rimelig  forbruksnivå. Økonomien må endres i forhold til dette prinsippet.

Jeg har mange studenter som er økonomer og seriøse sådan, som prøver med stor innsats å skape økomoni eller rimelig forbruk. Det er ikke lett, fordi vi må endre tilnærmingen til livet: å se alle som likemenn, å se alle avhengige; dette er hva naturen krever av oss i dag.

Men hvordan kan vi oppnå dette? Det første er å re-utdanne en person slik at han kan se andre på denne måten, ellers vil han bli tvunget av enorm lidelse, en global atomkrig etc..

Hva som skjer i Amerika er bare en liten del av hva vi blir vist. I går så jeg på TV milelange køer av folk som står for å få seg vann eller en bolle med suppe. Og dette er i New York!

Dette kan skje over hele verden og mye, mye verre. I Amerika kan de i det minste rydde opp i ødeleggelsen etter orkanen, selv om det vil koste dem $200 milliarder, om ikke mer. De vil finne penger, de vil trykke dem og du vil betale for dette. Men om det skulle skje her, hvem ville betale for oss? Dette er et problem.

Derfor gir Kabbalah råd om hvordan å unngå dette.

Fra Georgia Convention 11/05/12, Leksjon 1

 

 

Kommentarer / Spørsmål