Hvordan oppnå selvsikkerhet og frihet

Spørsmål: Helt siden jeg begynte å studere kabbala føler jeg meg så liten, som om jeg er et lite foster, og jeg føler at jeg får mindre og mindre selvtillit etter hvert som tiden går. Hvordan skal jeg plutselig få virkelig selvsikkerhet gjennom denne ene kraften som styrer hele universet, som lager alle problemene for meg og som er min eneste støtte?

Svar: Vanligvis finner mennesket støtte i religion når han tror at det finnes en skaper som er god, som vil ta vare på han og som han kan stole på. Dette verdenssynet ligger så dypt inni mennesket og er en viktig støtte for han, og det er derfor kabbalistene ikke tar til motmæle mot religion.

Før eller siden kommer det likevel en tid der det nye ønsket våkner til live i mennesket, og han ikke lenger kan roes ned av blind tro fra fortiden. Han utvikler seg og vokser ut av det. Tradisjonelle handlinger er ikke lenger nok for han: Han ønsker å bli kjent med skaperen! Ideelt sett skulle vi ha utviklet oss fra religion (Dat) til kunnskap (Daat), og forstått det som står skrevet, ”Kjenn skaperen”. Det er likevel ikke slik det skjer i virkeligheten.

Det er kun mulig å oppnå dette ved å knytte seg til en kabbalistisk gruppe. Ingen andre virkemidler eksisterer. Gruppen må være den plassen der du kan oppnå skaperen, den givende egenskapen.

Følelsen av usikkerhet kommer kun fra mangelen av den givende egenskapen. Så snart du er klar for å gi, vil du føle en total selvsikkerhet og oppnå frihet fra deg selv! Det er fordi det å gi er Bina.

Deretter vil du leve uten frykt, og din eneste bekymring i livet vil være ”Når vil jeg oppnå gjerningene fra forfedrene gjennom mine egne gjerninger? Når vil jeg bli i stand til å gi til skaperen?” Når vil jeg med andre ord klare å løfte meg enda høyere enn Bina?

Fra del fire av Morgenleksjonen 13/12/10, ”A Handmaid that is Heir to Her Mistress”

En kommentar / spørsmål til “Hvordan oppnå selvsikkerhet og frihet”

 1. peren sier:

  må en føle frykt?
  eller er det mulig at den freden jeg «kjenner» er legal?
  mitt «eneste» ønske er og oppnå gjerningene fra forfedrene,
  gjennom mine gjerninger.
  så denne mangel på frykt, må da enten være at jeg er ett spebarn,
  eller moden MAN.?

Kommentarer / Spørsmål