Ingenting er verre enn tomheten

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Menneskehetens ønsker har gjennom naturlig utvikling endret seg innenfra. Vi mister gradvis interesse for materialistiske eiendeler. Hva er tegnet på at vi må begynne å oppfylle oppgaven vår overfor menneskeheten?

Svar: Du ser det gjennom følelsen av tomhet og manglende evne til selvrealisering. Folk begynner å lete etter meningen med livet fordi de ikke orker å leve som dyr.

Før kunne de finne meningen med livet i materialistiske eiendeler og var villige til å jobbe hardt for å kjøpe flere og flere ting. Men nå gidder de ikke mer. Det gir ingen tilfredsstillelse. Det er som om folk har mistet livslysten. Og det skjer for at de virkelig skal få tilbake lysten på livet.

Alt som fantes, passer ikke lenger – og det nye er ennå ikke her. Men folk kan ikke finne denne nye tilfredsstillelsen og møter derfor mange vanskelige problemstillinger, fordi de ikke klarer å leve uten nytelse. Og fortvilelsen gjør folk sprø.

Og dette er det kritiske punktet som kan føre til krig og elendighet. Følelsen av hjelpesløshet kan drive folk til å foreta ville handlinger, men det viktigste er å døyve tomhetsfølelsen.

Det finnes ikke noe verre enn et tomrom. Der det ikke er kjærlighet, vil det oppstå behov for å fylle det med hat. Derfor må vi forklare folk hvor det kommer fra – og hvorfor – og hvordan det lar seg gjøre å forbedre og reparere denne situasjonen. Vi må organisere og koble dem sammen og vise at det er mulig å overkomme denne tomheten som medisiner og psykologisk behandling står hjepesløse overfor.

Den eneste kuren som fungerer er systemet som kobler alt sammen. Du prøver det og ser øyeblikkelig at det hjelper.

(134320)

Fra fjerde del av den daglige kabbalaleksjonen, 4/5/14, Talk on the Unification of the Nation

Kommentarer / Spørsmål