Vi påtvinger ikke oss selv på samfunnet

Spørsmål: Under diskusjonen på et rundt bord kunne noen av deltakerene i den integrerte gruppen ikke overvinne sitt voksende ego og var mye mer aktive i diskusjonen enn nødvendig.

Svar: Vi må bli eninge på forhånd hva grensen bør være, vi kan ikke krysse den og det viktigste er å dempe oss selv overfor andre. Det er det samme vi gjør i gruppen.

Under ingen omstendigheter bør du vise at du er en ”smart ass” som har en metode gjemt i lommen! Du må ikke skremme folk ved å vise at du er avansert, fordi du da vil undertrykke folk og ikke tillate dem å vokse. Du må ikke gjøre det!

Det må ikke være noe ego her! Dere må planlegge ting nøyaktig på forhånd og helt klart avgjøre hvordan å behandle denne metoden blant dere, slik at dere kan sitte rolig i en sirkel som blant barn.

En god lærer er en som presser sin elev usynlig, slik at barnet kan gå videre av seg selv etterpå. Han antar, forstår, bygger og gjør alt på egenhånd, helt uten å innse at noen guidet ham, dette er ekte læring.

Så forberedelsen til det runde bord må taes veldig seriøst og det finnes ikke rom for ego her. Det vil være veldig uheldig og vil ødelegge alt. Dere må kvele slike episoder og sette et eksempel for hverandre. Hvis ikke, vil arbeidet være korrupt.

Fra Virtual Leksjon 10/28/12

 

Kommentarer / Spørsmål