«Panama Papers» skandalen

thumbs_laitman_263Spørsmål: Over elleve millioner konfidensielle finansdokumenter ble lekket fra et advokatbyrå i Panama . Det viser seg at gjennom dette firmaet har forretningsmenn, politikere og milliardærer unngått skatt. Blant dem var 72 forhenværende og nåværende regjeringsledere. Rundt seks hundre israelske firmaer og 850 israelere var involvert i disse intrigene. Tror du de vil bli tiltalt?

Svar: Jeg kan ikke forestille meg hvem som skal tiltale dem? Uansett hva som skjer, de menneskene som leder denne verden, banksjefer og regjeringsjefer, har stengt hovedkontorer som er offentlig registret på navnet på sine barn og barnebarn, og ingen ting kan gjøres med det. Det  er umulig å undergrave dem. De vil sette noen få mindre offisielle i sitt sted, som plutselig vil bli skjøvet til side og fjernet fra sine stillinger, og de stikke av med pengene.

Kommentar: Vi har fortsatt en president og en forhenværende minister i Israel som blir anklaget .

Svar: Enda har det ikke vært en full fusjon mellom oligarker og regjering i Israel, hvor man dekker hverandre. Og selv om du er min politiske eller økonomiske rådgiver, har vi fortsatt en privat avtale at i disse områdene, vil jeg ikke blande meg og det vil ikke du heller. Dette er ikke innarbeidet i Israel enda, så innenfor dette landet med mange skandaler vil dette gradvis passere.

Når jeg kom til Israel for 40 år siden, var det ikke mulig å tenke på å bestikke noen. Men i de siste 40 årene har vi blitt som resten av verden. Som et resultat, vil det blant annet få verden til å innse at vi må kvitte oss med egoismen, heve oss over den. 60% eller 70% av de vi tjener går inn i en svart boks og forsvinner ned et hull, som ikke gir noen fordeler!

Hvis vi bare viste: hvor mye menneskeheten tjener, hvor mye som blir brukt fordelaktig og hvor mye som gjør skade, vil vi finne ut at 90% er skadelig!

Spørsmål: Har penger en spirituell rot?

Svar: Penger dekker begjær. Hvis jeg kan jobbe med mine begjær på rett måte, det vil si at jeg bruker de til gode handlinger, da vil dette begjæret dekkes av en skjerm kalt “penger” (Kesef), lengten (Kisuf). “Grenen” av denne karakteristiske verden er penger. Gull er et skadelig metall, som symboliserer grådighet, en søken etter overskudd, ren egoisme. Gull er Malchut, (sløv) penger er Bina.

Spørsmål: Vil denne grådigheten ødelegge menneskeheten?

Svar: Til slutt vil det føre til gjenkjennelsen av det onde og menneskeheten må kvitte seg med det.

Spørsmål: Betyr dette at de som styrer verden ikke kan straffes? Er den noen form for straff for dem?

Svar: Det kan ikke være noen straff. Vi jobber i et enkelt egoistisk system og de høyt oppe i systemet, kan gjøre hva de vil. Selv om noen andre skulle ta over den plassen, vil det fortsatt forbli det samme.

Spørsmål: Betyr dette at det ikke er noen vei ut av denne situasjonen?

Svar: Den eneste veien ut er gjennom utdanning, obligatorisk utdanning for alle ledere.

Fra KabTV’s “Nyheter med Michael Laitman” 4/4/16

Kommentarer / Spørsmål