Å avansere mot et mirakel

thumbs_laitman_276_02Toraen, “Mosebok,” 33:4: [Når] folket hørte denne dårlige nyheten, sørget de, og ingen tok på seg sin pynt.

Fremgang i spiritualitet betyr at men går i totalt mørke, men i det øyeblikket en person overgir sitt ego, vil mørket umiddelbart bli til lys, og hvis han synker inn i sitt ego igjen, vil han umiddelbart befinne seg i mørke.

Mørket er umiddelbart følt i alle våre følelser, definisjoner og retningslinjer er hjelpeløse, som mangel på kontroll og mangel på et mål. Men dette er faktisk den måten vi kan nå egenskapen av å gi.

Det er klart at vi ikke føler egenskapen av å gi nå, vi kan ikke forestille oss hvor den kommer fra og hvordan en person erverver den. Det virker som om vi ganske enkelt forandrer en egenskap til en annen, selv om dette ikke i det hele tatt er tilfelle. Hvordan kan en person som er nedsenket i sitt ego ønske en egenskap som er motsatt sin originale natur? Dette er hoved problemet, som ingen forstår.

Hvordan kan jeg ønske en egenskap av kjærlighet og å gi når jeg innehar de motsatte egenskaper? Selv om jeg ønsker dem, vil det fortsatt være med intensjonen til å motta. Så å avansere mot målet uten Skaperen gjøres i mørke, og dette er faktisk det jeg behøver, slik at jeg vil se etter en måte å snu mørke til lys.

Denne tilstanden finnes allerede i meg, men hvordan kan jeg føle noe som er motsatt av mitt ego som lys? Hvordan kan jeg forandre og omforme meg selv? Hvordan kan jeg nå egenskapen av å gi, hvis vi ikke kan kreve det i begynnelsen, fordi alt vi krever er til oss selv?

Jeg står foran et umulig oppdrag, som er å finne det punktet som er umulig å identifisere, føle, og forstå på forhånd, fordi hvis jeg forstår, betyr det at jeg ikke har en egoistisk egenskap mer!

Derfor lengter jeg etter det, kun takket være mitt punkt i hjerte, men selv denne lengten er egoistisk fordi den blir dominert av mine egoistiske begjær.

Dette er mysteriet av samarbeidet mellom Skaperen (Lyset) og oss. Når det handler, vender vi oss mot Ham gjennom en vanskelighet som ikke kan overvinnes.

Det er en veldig interessant overgang mellom disse to nivåer som vi ikke kjenner og ikke kan finne. Men hvis vi fortsetter å avansere mot målet ved å bruke de virkemiddelene vi har, vil det gradvis vise seg for oss. Metoden for å avansere, som også inkluderer gruppearbeid, begjæret til å tiltrekke seg Lyset som Reformerer, og lengten til å sammenkobles. Dette middelet vil gradvis hjelpe oss å velge en spesiell retning, men det vil fortsatt forbli en hemmlighet.

Vi ser at i dag tror veldig få at det er mulig å forandre vår natur. De som forstår noe av den menneskelige natur, innser at det er umulig å forandre den.

Derfor er denne prosessen kalt mirakelet av utgangen fra Egypt, når en person forstår at en kan ikke forandre seg selv og til samme tid allerede er strekt tilknyttet til Skaperen. Ved å utføre disse handlinger forstår han at bare Skaperen kan gjøre dette. I det øyeblikk han kommer til et punkt av adskillelse mellom Skaperen og ham, retter Skaperen alt.

Vi kan bare snu vår spirituelle framgang til glede, hvis vi innser viktigheten av målet som en person mottar fra det rette miljøet. Dette er umulig å erverve uten felles støtte uten gjensidig garanti.

Materialistisk psykologi forteller oss hvordan vi kan roe en person ned og hvordan vi kan hjelpe ham overvinne depresjon, mens vår metode lærer oss hvordan man skaper glede. Hvis du er deprimert, kan du ikke engnag gå et lite steg. En person må snu alle de mørke tilstander om til Lys, ellers vil han ikke være i stand til å overvinne dem.

Torahen forteller oss om klare tilstander som vi gjennomgår og derfor forandrer vår opprinnelige natur ved hjelp av Lyset som Reformerer

[128494]

Fra  KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 9/16/13

Kommentarer / Spørsmål