Å føle livet!

thumbs_Laitman_001_02Spørsmål: I løpet av din spirituelle utvikling, fantes det en tid da alt virket meningsløst for deg? Hvis ja, hva førte deg tilbake på banen?

Svar: En kabbalist går gjennom slike tilstander hver dag! Dette finnes på alle nivåer! I boken Zohar beskriver de vanskelige tilstander rabbi Shimon og hans gode følgesvenner gikk gjennom da de skrev boken.

På samme måte så jeg lignende tilstander min lærer gikk gjennom. Da han befant seg i en slik tilstand, kunne han ikke røre seg, eller åpne øynene. Han hadde ingen styrke, den hadde forlatt han! Det finnes ingen kabbalister, selv ikke den største, som ikke har opplevd daglig opposisjonelle tilstander på veien, fra det største minus, til største pluss. Spesielt med deres hjelp, avanserer han på høyre og venstre linje, og går på høyre og venstre ben.

Folk som vandrer på sannhetens vei, må gjennom slike tilstander, da det er umulig å oppnå et nytt og høyere nivå, uten å først føle dens tomhet.

All kunnskap er bygget på en sammenligning mellom mørket og lyset. Så følelsen av skuffelse i livet, i følelser, jobb, oppgaver og alt en person gjør, og det er derfor han eksisterer, er naturlig og nødvendig. Ellers kan han ikke presse seg selv til å stige høyere.

Men det er ingen grunn til å frykte disse tilstandene! Det er rett og slett nødvendig å styrke forbindelsen med det rette miljøet, og deretter vil alle disse tilstandene virke som velsignelser. Så jeg foreslår at du vil ha skuffelser, og sammen med dette, store oppfyllelser, og først da vil du føle livet!

Fra kabbala Leksjon på Russisk 10/25/15

Kommentarer / Spørsmål