Arbeidet alene holder oss i Egypt

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Hva forhindrer oss aller mest i å forlate Egypt?

Svar: Vi glemmer at spirituell innsikt oppnås gjennom sammenkobling. Derfor blir det til arbeid i Egypt. Arbeider du alene, kalles du Faraos slave.

Vi må alltid sjekke oss selv i forhold til gruppen, vi har ikke noe annet måleinstrument. Vi fikk tildelt beholdere, knuste mangler som er spredt blandt oss alle – siden vi alle sammen er innlemmet i hverandre. Derfor skjønner vi ikke hva som forgår. Vi må plassere oss selv i gruppen og la den forme et spirituelt Partzuf.

Det bør være en form der den øvre kraften, skaperen, avdekkes. Det er dette arbeidet vårt består av; vi må danne ti Sefirot, ikke ni og ikke elleve, hverken mer eller mindre. Hele skapningen er laget av ti Sefirot.

Vi må finne plassen vår i Partzuf, plassen for de som vil koble seg sammen for å gi. Dette matcher GE, Israels fase, og resten er AHAP som slutter seg til oss og bistår oss. Hvordan vokser vi? Det gjør vi med hjelpen fra AHAP. Jo større AHAP er, dess større kan vår andel av GE over den bli. Slik bygger vi Aviut (tykkelse) i GE også og da starter arbeidet med det virkelige AHAP.

(132903)

Fra fjerde del av den daglige kabbalaleksjonen, 16/4/14, Writings of Rabash

Kommentarer / Spørsmål