Bankmenn er ikke de eneste som har en unyttig jobb

Fra nyhetene (fra WSJ.com): ”Næringsdrivende… er ikke de eneste som har jobber som ikke er hensiktsmessige. Skilsmisseadvokater, de som lager reklame for biler og produsenter som lager store håndvesker er blant de mange som ikke bidrar til å gjøre verden til et bedre sted.

I fjor fornærmet formannen i det amerikanske Finansdepartementet mange bankmenn ved å beskrive jobbene deres som ”sosialt ubrukelige”. Litt senere tok Adair Turner opp igjen dette argumentet i en mye bredere kontekst gjennom en serie på tre leksjoner ved London School of Economics.

Turners mål i løpet av den første forelesningen var å slå fast om økonomisk vekst gjorde menneskene lykkeligere eller ikke. Hans omfattende konklusjon var at det gjør det ikke.” Jo rikere samfunnet er, jo flere mennesker engasjeres for å utføre ubrukelige og til og med ødeleggende handlinger.

Min kommentar: La oss håpe at det ikke bare er denne mannen som er klar over situasjonen, men at det er mange kan hjelpe oss med å organisere samfunnet vårt og verden som en helhet. Kabbala lærer oss at vi må følge naturlovene, og kun forbruke akkurat så mye som vi trenger for å leve videre. Alt utover denne grensen vil slå tilbake på oss som en bumerang.

Kommentarer / Spørsmål