Det spirituelle fosterets utvikling

Etter å ha følt samholdspunktet på kongressen, må vi kjempe for å nå den samme tilstanden – den sterke generelle samhørigheten – over all forstyrrende uro fra utsiden. På kongressen var det som om en sky av våre forente ønsker, intensjoner, drømmer og broderskap svevet over oss.

Og selv om hver og èn av oss nå gjennomgår ulike faser og vi er kastet i forskjellige retninger, må vi forsøke å oppeholde den samme tilstanden av samhørighet. Klarer vi å oppeholde dette samholdspunktet, på tross av alle forstyrrelsene, vokser vi.

Du fikk en dråpe sæd av en far. Man sier at faren skjenker «hvit sæd» (Loven), moren skjenker det «røde» (Odem) – og skaperen sjenker sjelen. Alt du har er et enkelt punkt – og det er nok. Nå må du få det til å vokse, så det når uendelighetens nivå. Hvordan gjør du det?

Det er grunnen til at du får ytterligere egoisme; som et hjelpemiddel for å vokse. Egoismen er «kjøttet» som utvikler seg over punktet vårt, eller sæddråpen. Hver gang forvirrer egoismen oss, dreper og river oss fra hverandre. Vi må la være å gi den oppmerksomhet og ufortrødent vedbli i samholdspunktet. Da blir egoismen innbefattet i samholdet og vår innsats gjør at vi forbinder den til samholdspunktet.

På grunn av egoismen, vil punktet begynne å vokse. Først befinner et punkt seg på midten av egoismen og er fullstendig omringet av den. Så begynner det å utvide seg og ta over egoismen. Slik vokser vi.

Når vi overvinner alle denne verdens forstyrrelser og er i stand til å oppeholde samholdspunktet vi oppnådde på kongressen, vil vi etter etpar forsøk oppnå det første hele målet, som kalles et Partzuf av hele de ti Sefirot – eller den spirituelle fødsel.

Jeg ber dere om gjentatte ganger å se leksjonene og begivenhetene fra kongressen. Når du, i din nåværende fase, går tilbake til disse begivenhetene, oppnår du den forrige tilstanden sammen med den nye egoismen. Slik korrigerer du deg selv.

Dette er alt vi trenger! Gjennom egoismen og alt som skjer med oss, må vi få den spirituelle sæddråpen vi fikk på kongressen til å vokse.

Fra tredje del av den daglige kabbalaleksjonen, 22/12/11,» Introduction to TES«

Kommentarer / Spørsmål