”Det verste er nå bak oss”

I nyhetene (fra The Guardian): “Europeiske regjeringer landet på torsdag en avtale om bank tilsyn og godkjente forsinket hjelp til Hellas, blokken triumferer avtalene som tegn på at de holder på å få grep om sine problemer etter tre år med dyp krise.

”Europa rådets president Herman Van Rompuy sa til lederene da han åpnet toppmøtet. ”Det verste er nå bak oss, men selvfølgelig må mye mere gjøres”…

”ECB President Mario Draghi hyllet bank tilsyns avtalen, den første etappen mot en bank forening med mer samlet suverenitet, som et viktig skritt mot en stabil økonomisk og monetær union.

”Likevel vil det å skape en full bank union med makt til å trappe ned fallerte banker og garantere innskudd over eurosonen, trolig ta flere år. Og det utgjør kun en del av blokkens mesterplan for å styrke eurosonens arkitektur og hindre gjentakelser av krisen som har truet med å rive det felles valuta prosjektet fra hverandre…

”Europeiske tjenestemenn erkjenner privat at dristigere skritt mot tettere integrasjon av det felles valuta området vil holdes på vent til etter det tyske general valget neste september.”

Min kommentar: Det viktigste er å spille for tid, fordi det finnes ingen løsning, og tid i seg selv vil fungere på en eller annen måte. Vi må forstå lederene: De har ingenting å administrere, de må spille i henhold til deres posisjoner, og jo mer desperat situasjonen er, jo mer sikkerhet vil bli hørt i stemmen!

 

 

Kommentarer / Spørsmål