En evig jakt etter spiritualitet

Hele menneskeheten bortsett fra kabbalistene er angivelig på leting etter å oppnå spiritualitet, skaperen. Dette gjelder selv de verdslige som ikke har noe med spiritualitet å gjøre, og som lever et enkelt, animalistisk liv.

Om du ser litt nøyere etter, vil alle handlingene deres fortelle deg at de også leter etter noe. Alle leter på sin egen måte, gjennom kultur, musikk og litteratur. De behandler disse tingene som om de er noe guddommelig, opphøyet, fantastisk og evig. Det samme gjelder måten de ser på vitenskap.

Letingen etter vitenskapelige svar er også en tilbedelse av andre guder fordi menneskene prøver å oppnå spiritualitet gjennom vitenskapen, ved å prøve å finne ut av hva som er skjult i naturen. De leter på det nivået som deres små ønsker befinner seg på.

De er likevel ikke bevisst på hva de gjør. Sannheten er at utenom sitt animalistiske liv, leter menneskeheten kun etter spiritualitet. Menneskene vet bare ikke om det, og fortsetter å vandre som kuer på et jorde.

Hvert eneste menneske føler at han leter på den riktige måten, i henhold til Aviut (tykkheten) i sitt ønske. Med en egoisme som er økende fra generasjon til generasjon, vil menneskets leting stadig komme nærmere læren om kabbala. Når man kommer til kabbala, begynner spørsmålene: ”Hva er meningen med livet mitt? Hva lever jeg for? Alt er bare tull, jeg ønsker å være på et annet nivå og jeg ønsker å bli kjent med skaperen, å avdekke han.”

Ønsket han ikke å avdekke spiritualitet tidligere? Før trodde han at han kunne avdekke spiritualitet ved å oppdage en ny naturlov, ved å skape nydelig kunst, litteratur eller gjennom bønner og meditasjon. Etter all denne letingen , kommer menneskene til et punkt der de bare er nødt til å oppnå skaperen i sine nye oppfattelsesorganer som nå blir avdekket. Dette er læren om kabbala.

Abraham tok slike mennesker med seg. Vi refererer ikke til mennesket som reiste av gårde til landet Canaan, men til selve ønsket om å ta imot hele menneskeheten, som ordner seg i henhold til hver enkelts tilhørighet til disse lærene. Det er nettopp dette Toraen snakker om: et globalt, universelt ønske.

Fra del fire av Morgenleksjonen 27/12/10, ”The Wisdom of Kabbalah and Philosophy”

Kommentarer / Spørsmål