En forsikring for fremtiden

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Hvordan øker jeg bevisstheten min, slik at jeg forholder meg til skaperen i ethvert øyeblikk – og ikke bare i ti utav tusen?

Svar: Alt er avhengig av ekstern støtte fra skaperen, fra gruppen, fra læreren, eller fra dem alle sammen.

Hvis jeg nå befinner meg i et velstående stadie, hvordan forsikrer jeg meg om at jeg har det like bra i morgen? Hjemme har du et kjøleskap for dette, og du vet at du har matvarer der som du kan forsyne deg av hver gang du er sulten.

Har du den samme forsikringen for fremtiden i det spirituelle arbeidet? Har du forberedt den? Gruppen er kjøleskapet ditt. Du har ikke noe sted hvor du kan spare lyset, men du kan samle det opp i gruppen.

Det fungerer som en ledning og en spiral som strømmen flyter gjennom. Hvis du hele tiden ønsker å være aktiv i denne dynamikken, må du sørge for å skape slike relasjoner med gruppen. Invester i gruppen når du kan, og da – når du ikke kan – får du energi tilbake fra den.

(130356)

Fra forberedelsen til den daglige kabbalaleksjonen, 12/3/14

Kommentarer / Spørsmål