Endringer – en indikator for spirituell sunnhet

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Der er to ting som vokter et menneske på den spirituelle veien: et rammeverk man har satt for seg selv og den rette omgivelsen. Må man konstant utvide dette rammeverket?

Svar: Ikke nødvendigvis. Da jeg var med Rabash så jeg ikke på noen måte at han endret rammeverket i sitt liv. Han pleide å studere på samme tid hver natt og ellers var det spaserturene på stranden, i parken, i skogen, sauna og en ettermiddagshvil for å kunne studere igjen om kvelden. Han overholdt dette daglige mønsteret i årevis uten å endre noen ting, selv ikke når det gjaldt maten han spiste.

Hvorfor må vi foreta endringer i det materielle? Alle endringer må være interne og ikke eksterne. Vi vet at et esel ikke lengter etter nye delikatesser, men heller foretrekker korntypen det er vant til. En elefant foretrekker gress. Et dyr nyter de tingene dets natur har behov for. Moderne hurtigmat er ikke bra siden kroppen vår ikke har endret seg. Kroppen vår trenger enkel, naturlig mat slik den burde være.

Å være vant til et visst daglig skjema er bra for kroppen. Det er til og med anbefalt å innta medisiner på samme tidspunkt hver dag. En maskin som utfører gjentatte handlinger ødelegges ikke så ofte; selv en ordinær maskin som arbeider uavbrutt og ikke skrus av og på hele tiden, varer mye lengre.

Ingenting er verre for et dyr enn endringer som vedgår dets natur. Men i den delen som ikke tilhører naturen – men som er over den og som tilhører den spirituelle virkeligheten – dreier hele livet seg om endringer. Antallet endringer er en indikator for spirituell sunnhet, for spirituell kraft.

Fra første del av den daglige kabbalaleksjonen, 7/7/13, Writings of Rabash

 

 

Kommentarer / Spørsmål