Enhet finnes i skaperen

enhetSpørsmål: Hvordan kan vi koble gjennom skaperen.

Svar: Veldig enkelt. På grunn av maktesløshet i møte med det faktum at vi ikke er i stand til å forene oss, snur vi oss til det omkringliggende lyset, skaperen, og spør Ham om å forene oss. Dette skjer på hver eneste grad. Etter at vi har oppdaget vår manglende evne til å forene oss, kommer vi til ” porten av tårer,” gråt, og mottar kraften til å koble til og flettes sammen

Men hvordan limer skaperen oss hvis vi er forskjellige? Vi blir limt sammen kun i henhold til våre intensjoner om å koble til skaperen hvis vi ønsker å kun gi til Ham. Han blir vårt bindeledd, vårt mål. Det er som foreldre som forenes gjennom et barn. De kan til og med hate hverandre, men kobler sammen gjennom barnet og tar vare på han sammen.

Gjennom dette barnet blir de forsonet, men de hater hverandre. Men de elsker han og det er derfor de kobler gjennom barnet, i dette punktet. Dette er foreningen av motsetninger. Vi er alle motsatt i tusen forskjellige egenskaper og retninger. Ingen personer er like. Så hva kan vi gjøre med vårt ønske om å nyte? Vi kan ikke drepe det, vi kan faktisk ikke gjøre noe med det. Vi er kun gitt anledning til å utføre handlinger som fører til enhet.

Vi må koble sammen to deler som ikke har noe til felles bortsett fra dyrets basis. Det er derfor vi har denne verden hvor vi kan koble på et fysisk nivå bare ved å ”holde hender.” Vi uttrykker våre følelser med denne gesten. Derfor er denne graden separat fra alle de andre grader og tilstander, da den gir oss muligheten til å begynne å stige. I våre verden kan vi klappe en annen person på kinnet, eller kysse han, og dermed påvirke deres ønsker. Det er mulig å kysse på forespørsel, og ønsket kan endres pga hans ønske om å kysse.

Hvis jeg klemmer noen uten å føle noe sympati for han og til og med føler avvisning. Men pga disse handlingene vil mitt ønske gradvis endres. Dette er unikheten i denne verden hvor det er mulig å påvirke ens ønsker med fysiske handlinger. Men alt dette skjer på en viss grad og kun som en forberedelse. Derfor blir det ikke regnet som en spirituell kobling.

Hvis vi snakker om spirituelle ønsker som er høyere enn graden til denne verden, så bruker vi der materialistiske ønsker som på ingen måte kræsjer med andres ønsker. Hvis vi ønsker å forenes må skaperen finnes i mellom oss. Bare gjennom Ham, gjennom vår rot kobler vi som to brødre kobler gjennom en felles mor. Det er derfor de kalles brødre.

Fra den 2 delen Daily Kabbalah Lesson 12/1/13, The Zohar

 

 

 

Kommentarer / Spørsmål