Europa trenger føderalisering

Synspunkt: (Floyd Norris, The New York Times): «Om det finnes en lekse å lære fra den nåværende europeiske gjeldskrisen, må det være at en union som kun er basert på økonomi ikke kan vare evig. Om Europa virkelig ønsker å sikre fordelene ved eurovalutaen, trenger de en mye mer omfattende integrering av skatt og økonomi.»

«Det virker som om europeiske ledere er villige til å akseptere dette, men å overtale offentligheten kan være mye mer komplisert.»

«Disse faktorene kommer enten til å presse europeerne mot en oppløsning av valutasamarbeidet – eller mot å godta et mye større økonomisk fellesskap. Foreløpig velger de i alle fall sistnevnte.»

Min kommentar: Men enhver allianse krever samtykke fra innbyggerne. Det nødvendiggjør at folk undervises for å oppnå ånden der man anser hele samfunnet som ett system. Ellers får ikke regjeringene støtte fra befolkningen. Men det er umulig å overtale allmennheten til å gå imot sine egne interesser med det samme. Dette krever sammensatte og omfattende forklaringer om den generelle tilstanden og dens eneste løsning: å bringe EU-landene mot en generell (økonomisk) garanti.

Kommentarer / Spørsmål