Fra ett nivå til det neste

Dr. Michael LaitmanVi skjønner allerede at vi bare kan oppdage et nytt spirituelt stadie i forbindelsen og samholdet mellom oss og nå begynner vi å forstå hvordan vi flytter oss fra ett nivå til det neste.
For første gang har vi oppnådd forståelse for metoden vår, dens komponenter og handlingene den innbefatter: Først et skritt med høyre fot, deretter et skritt med venstre fot og kroppen befinner seg i midten. Slik avanserer vi ved midtlinjen: høyre fot, venstre fot og enda et skritt videre, med høyre foten først og bare etterpå med den venstre, som utføres av oss.

Vi begynner alltid fra høyrelinjen siden vi alltid avanserer mot giverglede, kjærlighet, kontakt og samhold over fornuft. Venstrelinjen derimot, fremkalles ifølge hvordan lyset avdekker den for oss. Så på hvert nivå sier man: «Jeg har skapt den onde tilbøyeligheten, jeg har skapt Torah som et krydder,» for å korrigere den. Det refererer til systemene for lysets påvirkning på den onde tilbøyeligheten som du korrigerer med hjelp av lyset, for å kunne avansere.

Det er dette systemet vi befinner oss i. Høyresiden er giverglede, kjærlighet, kontakt og samhold (Σ), som vil si alt som kommer fra Heseds side. Venstrelinjen er ønsket om å få, å vite, mottakerkraften, som betyr egoisme, mens jeg befinner meg i midten. Hvilke egenskaper heller jeg mot? Jeg heller mot punktet i hjertet og da er det jeg som tar sikte mot og lengter etter skaperen.

Spørsmålet er hvordan avanserer jeg? Det første jeg gjør er å begynne med høyrelinjen, som vil si å lengte etter giverglede, kjærlighet, samhold og maksimal hengivenhet.

From One Level To The Next

Samholdet vårt tar selvfølgelig sted over egoismen, for uten den ville vi aldri være istand til å mestre det spirituelle arbeidet. Det er på forhånd sammenkoblet til oss og er det innledende, gamle stadiet.

Det viser seg at egoet (1) er hjertet og inni det finnes punktet i hjertet som jeg retter mot kontakt og samhold. Samme øyeblikk jeg gjør det, begynner jeg å få en viss opplysning (3) i kontakten og samholdet oss imellom (2). Kanskje vi ennå ikke fornemmer skaperen i følelsen av samhold, men faktisk er dette allerede hans fornemmelse.

Når vi har oppnådd denne egenskapen begynner egoismen å koble seg til den igjen (1b). Igjen retter vi den mot samhold (2b) og tar endelig imot neste nivå, som er mye høyere enn det forrige. På den måten avanserer vi.

Fra andre del av den daglige kabbalaleksjonen, 21/7/13, Shamati #59, «About the Rod and the Serpent»

 

 

Kommentarer / Spørsmål