«Hvor ble det av alle arbeidere?”

Min nye artikkel på Linkedin: Where Have All the Workers Gone?

Selv om de økonomiske institusjonene åpner igjen i mange land, siden stadig flere mennesker blir vaksinert, så strever en viktig del av arbeidsmarkedet med å starte opp igjen, nemlig arbeiderne. Kundene er der, bedriftene er åpne, arbeidsgiverne ansetter, men arbeiderne ser ut til å bli komfortabelt hjemme. I noen land er situasjonen så forferdelig at jobbsøkere intervjuer potensielle arbeidsgivere i stedet for omvendt. Det er til og med bisarre tilfeller der arbeidsgivere faktisk betaler for å komme på jobbintervju.

Da Covid-19 akkurat begynte skrev jeg at når menneskeheten kommer ut på den andre siden av pandemien, vil det være en annen menneskehet. Det ser ut til at vi ser det utspille seg. Noen mennesker sier at folk får for mye penger til hjelp under pandemien, men jeg tror det stikker dypere enn som så: Folk vil rett og slett ikke jobbe. De realiserer seg at jobbene deres var en form for slaveri, og de har kommet seg ut av det. Dette er det som skjer.

Jeg tror det er best for alle at dette skjer. Det er mindre forurensing, mindre utnyttelse av mennesker, dyr og naturressurser, og alle vinner unntatt pampene. De ønsker å fortsette å hope opp milliarder, men hvilken hensikt tjener det?

Jobbene våre, særlig karrierejobbene, bestemte hittil vår egenverdi. Men mange mennesker bryr seg ikke lenger om dette. De bryr seg ikke om hva folk synes, de ønsker ro og bruke sin tid i fred, og det beste for alle er at de gjør det, ikke minst for planeten.

Jo mindre virksomme vi er, jo mindre strider vi mot naturen. Ta dyrene, og du vil se at når de ikke leter etter mat, tilfluktsted eller tar vare på ungene sine, da hviler de fredelig. Helt til nå har vi ikke vært som dyrene. Vi brukte enhver anledning til å arbeide flere timer, tjene mer penger, eller bruke pengene våre og få andre til å jobbe flere timer. Resultatet er at vi har forurenset og nesten utarmet planeten vår. Om folk levde som dyrene, arbeidet bare når det var nødvendig, ville vi ikke skape alle de problemene for oss selv som vi har gjort, vi ville ikke bli utmattet, og vi ville ikke bli stresset.

Det er i vår interesse å være late, og det er i pampenes interesse at vi vil arbeide så hardt som mulig. Derfor selger de oss den oppfatning at det er jobbene våre som definerer hvem vi er. Men når vi ikke egentlig bryr oss om hva folk tenker om hvem vi er, da har vi ingen grunn til å imponere dem med fine jobb- titler. Vi kan endelig hvile!

Nå som vi har mer fritid, vil vi gradvis finne mer meningsfulle ting å bruke tiden vår på. Vi vil spørre hvorfor vi er her, og vi vil oppdage at vår tilstedeværen her henger sammen med alle andre menneskers tilstedeværen på jorden og med hele vår omverden. Vi vil se at verden er ett system, vi vil finne vår plass i det og vi vil være lykkelige og harmoniske. Dette er grunnen til at jeg er takknemlig for denne nye trenden som går ut på ikke å arbeide mer enn nødvendig.

Filed under: CoronavirusNew Publications | Add Comment / Ask Question

Kommentarer / Spørsmål