Hvordan unngår jeg å falle for «slangens» triks?

skjebnen Spørsmål: Med det samme du kommer til en gruppe har du ingen problemer med å annullere deg overfor vennene, for du ser hvor store de er. Og etterpå, når du er innlemmet i gruppearbeidet og de begynner å vise ydmykhet overfor deg, da løfter «slangen» i deg straks hodet sitt og begynner å hviske; «Se, du er akkurat lik dem.» Hvordan takler man dette, slik at man ikke godtar alle dens ideer?

Svar: Først av alt må du ikke tro at du kan gå seirende ut av denne kampen, eller at du kan stanse den; det er umulig. Det er absolutt mulig å unngå den fullstendig. Men den spirituelle metoden handler om dette, at du må forvandle den onde «slangen» til den gode «slangen.» Du må forvandle all dens gift til medisin.

For å gjøre det må vi skape en avslappet og rolig atmosfære mellom oss, så det blir behagelig å konstant tenke på spirituell oppstigning. Det må være en atmosfære rundt oss som denne, der jeg har en god følelse: jeg trenger ikke å slite og føler meg ikke trett.

Si at vi nå befinner oss på en kongress som er veldig slitsom og så sovner vi på tross av alt, men det er nødvendig at vi har en følelse av mykhet, frihet, varme og letthet.

Alt dette må løftes, heves og komme inn gjennom hjertet og ikke gjennom intellektet. Det er behagelig for meg å være med vennene i gruppen. jeg blir ikke trett og har en mye bedre følelse enn når jeg sitter alene i sofaen i stuen. Det er en slik tilstand vi må oppnå i gruppen. Det er, forresten, veldig mye damene kan gjøre for dette.

Lag kaffe, te, lette forfriskninger, ha omsorg for hverandre, skap en avslappet og rolig omgivelse, for internt er vi under mye press. Spesielt hvis jeg hele tiden er nødt til å overvåke meg selv om hva jeg tenker, hvordan jeg evaluerer tilstandene mine, så er det nødvendig å gjøre dette for å gjøre arbeidet med «slangen» i meg lettere. Gruppen kan faktiske nøytralisere den, få den til å sove så mye at det blir enkelt å gå videre.

Hvis du har det vanskelig, blir sliten, eller prøver å stikke av, så er det tegn på at relasjonene i gruppen ikke er riktige. Hvis du blir trett under en leksjon, er det tegn på at du ikke har rett forståelse av materialet. Det gir ikke jevn bekledning i hjertet ditt.

Videre må betingelsene i en gruppe og en leksjon stå nær opp til den spirituelle tilstanden. Og den spirituelle tilstanden er evig, ikke fordi den er det i seg selv, men fordi du vil at den skal være det. Derfor er det opp til oss å hige etter at de gjensidige forholdene oss imellom er i disse tilstandene, der du ønsker at de ikke ender, som når du møter kjæresten som gir en følelsen av lys, kjærlighet, gjensidighet og varme. Alt dette har dere innenfor rekkevidde.

(123661)

Fra den virtuelle kongressen i Moskva, «Unity Without Bounderies», Dag 2, 14/12/13, Leksjon 4

Kommentarer / Spørsmål