Lønnsomme investeringer i den spirituelle banken

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Kommer jeg til å ha mindre fysisk lidelse dersom jeg følger metoden der du » påskynder det?»

Svar: Når du følger metoden der du «påskynder det», prøver du å la være å tenke på om du personlig kommer til å lide eller ikke. Du tenker kun på hvor mye du kan gi. Metoden der du «påskynder det» er uansett mye bedre og mer behagelig enn metoden «til sin tid» og vi bør følge den, selv om slike tanker angående lønnsomhet ikke kan anses å tilhøre metoden der du «påskynder det.»

Det er som om du skulle spørre: «I hvilken bank får jeg høyere rente på investeringen min? I den egoistiske banken eller den altruistiske?» I den altruistiske banken kan du tjene en milliard kroner for hver krone du investerer, men når du kommer for å ta ut dine hundre milliarder kroner etter et år, blir du fortalt: «Desverre, dette er en altruistisk bank! Alle pengene du investerte er allerede brukt på nye prosjekter, på å hjelpe fattige, på skoler for barn, på å reparere hus for de som har behov for det.»

Du begynner å klage, «Men jeg investerte mine siste kroner!» Det er sant, men du investerte dem i en altruistisk bank, så hva forventer du? Det stemmer at banken hadde stor lønnsomhet på deg og at du har tjent milliarder av kroner, men du får alt som altruistisk lønn.

Hvis du ikke er fornøyd med at kronen din ga ubytte av hundre milliarder kroner etter et år og at hele summen ble overført til hele menneskeheten, da er det ditt problem. Hvis du så på hele menneskeheten som dine egne barn, kan du forestille deg hvor lykkelig du ville være over å være istand til å gi barna dine så mye penger.

Spørsmål: Hvis vi uansett kommer til å lide, hva er vitsen med å studere kabbala?

Svar: Hvorfor lide? Hvis jeg avanserer, ser jeg ikke på hvert hinder langs veien som et hinder, men som et springbrett. Ved å bruke det slik tar jeg et stort sprang videre.

Fra første del av den daglige kabbalaleksjonen, 28/10/13, Shamati #70, «With a Mighty Hand and with Fury Poured Out»

Kommentarer / Spørsmål