Maya-kalenderen: Verdens undergang skjer ikke i 2012

Kronikk: (Alfonso Morales, ledende arkeolog for Det Pre-Columbianske Kunstforskningsinstituttet i Palenque og spesialist innen mayakulturen): Sensasjonen som påstår at verdens undergang ifølge mayakalenderen vil komme i 2012, er ikke basert på vitenskapelige bevis. Mayaindianerne støttet seg på en syklisk teori i stedet for en lineær, historisk prosess.

Maya-sivilisasjonen spådde ikke verdens undergang i 2012. Mayaindianerne forutså et ”strengt syklisk fenomen”, ikke en planetarisk katastrofe. I bøkene ”Chilam Balam”, som forteller historien til mayaindianerne, blir spådommer når det gjelder slutten på menneskets første tidsalder nevnt, og det er fra disse referansene at lærde har kommet fram til sine konklusjoner om ”de syv påståtte spådommene”.

Disse lærde insisterer på at mayaindianerne spådde en serie av naturkatastrofer som vil forårsake planetens fullstendige undergang, og at menneskeheten vil lide samme skjebne som en følge av dette.

Spådommene som man hevder kommer fra ”Chilam Balam” hevder at ”en verden av hat og materialisme vil ta slutt og… menneskeheten vil måtte velge mellom å bli utslettet som et sansende menneske som truer med å ødelegge planeten, eller å utvikle seg mot en balansert helhet med hele universet”.

Min kommentar: Alle venter på forandringer, men det vil ikke bli noen endring til det bedre om mennesket ikke begynner å endre seg selv for å oppnå likhet med skaperen. Alle andre endringer vil være mot det verre siden de avdekker uoverensstemmelsene mellom oss og skaperen, og vi må gjøre dette kun for å tvinge menneskene til å oppnå skaperens egenskaper.

Kommentarer / Spørsmål