Mitt intervju med EFE-nyhetsbyrået i Moskva

Mitt intervju med EFE-nyhetsbyrået i Moskva ble publisert via flere internasjonale portaler over hele verden. EFE er det største spanskspråklige nyhetsbyrået og det fjerde største nyhetsbyrået i verden.

Moskva, 16. juni 2011 (EFE): Dr. Michael Laitman, som er forsker og underviser i den gamle læren om kabbala, samlet i dag rundt 2000 mennesker i den russiske hovedstaden.

”Vi har ca. 70 000 russiskspråklige studenter i vårt internasjonale kabbalaakademi, inkludert de som lever i Kina, Japan, Skandinavia og Øst-Europa”, fortalte Laitman til EFE.

Dr Laitman, som er grunnlegger av Det internasjonale Kabbalaakademiet ”Bnei Baruch”, er født i Vitebsk (Hviterussland), og opprettholder en sterk tilknytning til den russiske kulturen som var aktuell i tidligere Sovjetunionen.

Han er professor innen ontologi og epistemologi, har en mastergrad innen biokybernetikk, har skrevet mer enn 40 bøker, og han er talsmann for en enorm endring når det gjelder menneskets bevissthet.

Akademiet som ble grunnlagt av Laitman og som har 2 millioner studenter over hele verden, ser på den nåværende krisen som et økonomisk og finansielt fenomen, men aller mest som et moralsk sammenbrudd med kulturelle og sosiale ettervirkninger for hele menneskeheten.

”Denne krisen er ikke et negativt fenomen, men et vendepunkt for oss slik at vi kan oppnå høyere nivåer når det gjelder vår utvikling som siviliasjon”, forklarer han.

I en globalisert verden som befinner seg i en global krise, insisterer Laitman på at menneskeheten må ”strebe etter samhold og balanse for å møte de utfordringene som finnes i vårt historiske øyeblikk” og finne en ”global og altomfattende løsning”.

”I stedet for å demonstrere på gaten, slik som i Spania”, sier Laitman, ”må menneskene begynne å studere, og forberede seg på den nye, helhetlige verden”. I tillegg er det slik at de politiske og økonomiske kreftene ”må gi menneskene en minimumslønn”.

Laitman beskriver seg selv som en forsker, ”en realist”, og ikke en mystiker. Han er overbevist om at hans ideer ikke er utopiske og at de vil realiseres. EFE

Internasjonale portaler som publiserte intervjuet omfatter: Yahoo USA/International,Univision (det største spanskspråklige fjernsynsnettverket I USA), Terra International Portal, i tillegg til flere nettsider i SpainMexicoVenezuelaColumbiaPeru, og andre.

Kommentarer / Spørsmål