Oppdag skaperen

Spørsmål: Hva er en gruppe?

Svar: En gruppe er ønsket som hver og en av oss har om å finne seg selv i samhørighet med andre og skaperen. Det står skrevet: ”Israel, Toraen og skaperen er én”. Gruppen er de som streber etter å knytte seg til hverandre for å kunne avdekke kraften som fyller dem i dette samholdet.

”Jeg” er min spirituelle bevegelse framover. Det er kun denne bevegelsen, og ingenting annet, som betyr noe. Mitt ”jeg” kan være egoistisk og protestere: ”Jeg ønsker ikke å knytte meg til andre”, eller motsatt: ”Jeg ønsker samhold”. Jeg vurderer kun dette.

En gruppe er alle de andre som ønsker å være sammen i de samme bevegelsene, selv om de helt klart vil oppleve motstand. Her prøver vi å gjøre dette sammen for å kunne avdekke skaperen i vårt ønske, i henhold til loven om likhet i form.

Vi kan aldri avdekke han på noen annen måte, men kun som egenskapen som vi vil skape mellom oss. Dette ”verktøyet” vårt vil lokke fram det som skjer utenfor oss. Vi skaper en detektor som oppdager skaperen i den grad vi har oppnådd en følsomhet mellom oss.

Fra leksjon 2 i Moskva 16/01/2011, ”A Prayer of Many”

Kommentarer / Spørsmål