Sesam, Sesam, lukk deg opp!

Spørsmål: Hvordan kan det hjelpe oss å lese Sulam Commentary to the Book of Zohar om dens forklaringer leder oss i feil retning? Er det ikke bedre å lese Zohar på originalspråket, arameisk, et språk vi ikke forstår, mens vi holder på den riktige intensjonen mot målet?

Svar: I så tilfelle kan du kanskje også lese Zohar på kinesisk eller på et annet språk som du ikke forstår i det hele tatt? Kanskje du bare kan se på symbolene uten å kjenne bokstavene, akkurat som et bilde, uten å forstå at disse bokstavene knytter seg sammen til grupper som kalles ”ord”, og at ordene knytter seg sammen til setninger, og setninger til avsnitt? I mellomtiden forstår jeg ingenting, og ser på teksten på arkene som om det finnes en bestemt kode her.

Saken er at jeg må knytte meg til teksten gjennom mitt ønske om å avdekke de tilstandene i sjelen min som den beskriver. Teksten snakker om hva som skjer inni meg, inni min tilknytning med skaperen. Det er derfor jeg ønsker å avdekke dette.

Fra del to av Morgenleksjonen 22/02/2011, The Zohar

Kommentarer / Spørsmål