Skjedde virkelig splittelsen av Rødehavet?

laitman_749_02  Spørsmål: Skjedde virkelig underet der Rødehavet skiltes og det israelske folket gikk gjennom da de flyktet fra Farao?

Svar: Torah snakker ikke om begivenheter i vår materielle verden. Den snakker bare om hva som skjer mellom sjelene. I denne forstand, passerer vi gjennom en indre åndelig tilstand kalt «å krysse Rødehavet»

Utvandringen fra Egypt og frihet fra trelldommen i Egypt er frihet fra kontroll av egoet vårt, fra «dødsengelen.» I prinsippet, på vei til denne friheten, beveger vi oss gjennom en slags passasje som kalles å krysse Rødehavet. Det symboliserer slutten på Egypt, slutten på egoet vårt, der vi kan bli et fritt folk.

En unik kraft av enhet er skjult i naturen som kalles skaperen. Når vi engasjerer oss i arbeide med å forene oss, for å komme nærmere hverandre mot ønsket vårt, så skaper en høyere makt gjennom dette arbeidet  en tilstand der «splittelsen av Rødehavet» vil bli oppdaget. Den beveger oss fra den egoistiske naturen til en natur av giverkraft og kjærlighet.
[155910]
Fra det israelske radioprogrammet 103FM, 15/3/15

 

 

 

Kommentarer / Spørsmål