Struktur og prinsipper for et nytt samfunn

strukHvordan vil fremtidens samfunn se ut?

Det finnes ikke mye skrevet om dette. Vi vil oppdage det gradvis selv gjennom prosessen vi bygger og former fremtidens samfunn. Prinsippet beskrevet av Baal HaSulam gjør det klart at det vil være et samfunn med likeverdige mennesker. I henhold til samme prinsipp som opererer i gruppen, der alle er like og alle er venner.

Venner (haver – חבר) stammer fra ordet “forbindelse” (hibur – חיבור). Det betyr bokstavelig talt å “gå inn” i hverandre, og å utfylle hverandre ved å bidra med våre ønsker og tanker. I denne tilstanden er vi forent, i enhet. Det er derfor vår eneste bekymring bør være måten å ”oppfylle” hverandre.

Når vi samles i grupper på ti for workshops, prøver vi å implimentere dette prinsippet. Vi må kun utfylle hverandre, aldri krangle og på ingen måte være ”bedre viter”. Det eneste vi trenger å gjøre er og oppfylle våre venner og gi gjensidig støtte. Det er ikke rom for noe annet.

Dette tydeliggjør prinsippet for et samfunn som Rabash snakket om. Dette er et prinsipp som må settes i kjernen av gruppen vi bygger. Det er ikke akseptabelt når en venn skader andre. For å kunne bygge fremtidens samfunn må vi først bygge det mellom oss, så det kan være til eksemple for andre. Det må kun være basert på gjensidig hjelp, det kan ikke spilles noen ”skittne triks” mellom oss i det hele tatt. Kontrakten til gruppen bør gjenspeile dette.

Men Baal HaSulam skriver at fremtidens samfunn-  ikke gruppen, men samfunnet som en helhet – kan kun bli bygget etter at folk stiger til dette utviklingsnivå og er klare for å gi opp egoisme og skape en ny type sosiale forhold. Vi må bringe dem til denne tilstanden. Så først av alt er det veldig viktig for oss å opptre omfattende og holde kurs for all om integral utdannelse der hvor det er mulig.

Ved å gjøre dette vil vi skape et samfunn av likesinnede, et samfunn der alle vil få så mye de trenger, og vil jobbe for alles velvære. Hver og en vil motta så mye han eller hun trenger for en normal eksistens, mens resten vil bli brukt til å skape de samme forhold for alle i verden.

Ingenting utover de grunnleggende nødvendigheter vil bli produsert. Det handler ikke om kontrahering eller reduksjon av produksjon av forbruksvarer til et minimum. Nei, her snakker vi om normale leveforhold som vi ikke bør overstige. Det er ingen hemmelighet, hvis vi kommer i ubalanse med naturen, begynner vi å ødelegge den. Vi vil til slutt praktisk talt ødelegge hjemmet vårt.

Prinsippet om å bygge fremtidens samfunn er svært enkel. Vi kan fysisk føle og sanse dem når vi er med gruppen vår. Gradvis i henhold til utviklingen til gruppen og deres «sattelitter» (ikke kabbalistiske grupper av mennesker engasjert i integrert utdannelse), vil nye utvidede lokalsamfunn dukke opp. Etterhvert vil de utvide sine «territorier» og etablere egne regler, starte skoler og andre virksomheter. De vil gradvis bli mer sammenkoblet

På en annen side kan denne prosessen også bli regissert ovenfra. Vi gjør forsøk fra toppen, da enhver krise begynner på toppen og går ned til bunnen, alt råttner fra hodet. Vi ser at mange land befinner seg i desperate situasjoner, og vi tror at før eller senere vil deres regjerninger forstå at det finnes et system av kunnskap som kan korrigere mennesker, slik at vi kan korrigere vår sivilisasjon.

La oss håpe dette blir klart før for mye blod blir gytt.

For å oppsummere: Hvis vi ønsker å avansere personlig, er dette kun mulig hvis vi sprer oss. Hvis en gruppe stopper spredning, hvis den ikke øker, vil den heller ikke avansere. Dette skyldes ikke mangel på nye medlemmer, vi må jobbe med resten av populasjonen så godt vi har kapasitet til. Før noe som helst annet er vi nødt til å organisere og forberede oss til dette. Det er derfor det er så viktig å engasjere seg i den integrale utdannelses metoden.

Noen av dere ser på det som en byrde, nyttig eller unyttig og til og med skadelig. Men dette er ingen byrde, det er samme som kabbala, samme type organisering av samfunnet eller rettere sagt fragmenter av sjelen, til en singel sjel ifølge prinisppet «elsk din neste.» Det finnes ikke noe nytt her, det er kun en forklaring på alle lovene i forbindelsen som eksisterer mellom oss. Disse lovene er avklart på et helt vanlig, normalt menneskelig språk og er åpenbart for alle, ikke bare for kabbalister. Det er det hele.

Selv våre grupper er seriøst engasjert i å studere og konsentrere på de delene av kabbala som er lettest å implementer. Tilsvarende lærer vi de andre reglene som er lettest for dem å bruke i virkeligheten.

Fra kongressen i Krasnoyarsk 6/14/13, Lesson 4

 

 

Kommentarer / Spørsmål