«Synet av torden»

Dr. Michael Laitman Torah, 2. Mosebok 2:18, «Jetro»: Og alt folket så og hørte tordenen og lynene og basunlyden og fjellet dekket av røyk; og da folk så dette, skalv de og holdt seg langt borte.

Spørsmål: Hva betyr «å se tordenen?»

Svar: Vi oppfatter alt gjennom egenskapen av Bina. Bina er hørsel, derfor oppfatter vi lyd med hørselen. Men når der i tillegg også finnes Hochmas lys i Binas egenskap, livets lys, viser synet seg der, avdekkelse for øyet.

Noen profeter sier «Jeg hørte» og andre sier «Jeg så.» Det er profeter som allerede tiltrekker livets lys og er nærmere skaperen. Avdekkelse av skaperen er det høyeste nivået, ikke bare å høre, men å se. Det er to nivåer av forståelse som ikke refererer til fysisk syn, men til indre innsikt.

Spørsmål: Det kan synes som om radio og TV også ble oppfunnet i henhold til dette.

Svar: Vi oppdager først forbindelsens laveste nivå, ved å høre via en tråd, deretter via elektrisitet som strømmer gjennom elektriske ledninger og etterpå via radiobølger. Men det tok lang tid før fjernsynet ble oppfunnet; nå erstatter synet lesing, lytting og alle andre verktøy. Mesteparten av informasjonen i verden, mer enn 90%, får vi ved å se – og det samme gjelder i det spirituelle, siden Hassadims lys (Binas) lys simpelthen er infrastrukturen for Hochmas lys.

Skaperen er Hochmas lys og Hassadims lys ikler seg kun i Hochmas lys. I den grad skapningen ønsker å ligne ham, får han Hassadims lys. Det betyr at vi forbereder beholderen og lyset trenger inn i den.

Fra KabTV`s «Secrets of the Eternal Book«, 4/3/13

 

 

Kommentarer / Spørsmål