Tanker om Shamati: «Hva er Herrens dager og hva er Herrens netter i arbeidet?»

Det står skrevet: «Mørket vil skinne som lyset». Det finnes ingen dager eller netter i vårt indre arbeid. Lyset skinner på alt og fyller hele Malchut i den uendelige virkeligheten. Hvordan kan det bli netter…?

Vi opplever ingen dager eller netter i den spirituelle virkeligheten, men vi føler ulike endringer i våre tilstander. Det er nødvendig å granske disse endringene. Kanskje dette er mine dager og mine netter som jeg føler i min egoisme, når en dag betyr at jeg har jobbet og overvunnet, mens natten viser meg at jeg ikke er så heldig. I mellomtiden er skaperens dag eller natt motsetninger. For han er en dag det samme som en mulighet for å gi, elske, fylle og knytte sammen, mens en natt på den andre siden er en mangel på giverkraft og kjærlighet.

Derfor må vi alltid granske hva vi lever innenfor: i nattens mørke eller i dagens lys, min eller skaperens, og prøve å forbli i den riktige definisjonen.

Fra leksjon 6, Toronto-kongressen 18/09/2011

Kommentarer / Spørsmål