Verden vil ikke overleve uten tro over fornuft

Spørsmål: Å utslette seg selv høres så unaturlig ut for et verdslig menneske, hele naturen vår er imot det. Hvordan skal vi klare å tvinge menneskeheten til å sitte på en skolebenk og studere kabbala?

Svar: Jeg forstår ikke hvorfor selvutslettelse virker så unaturlig for deg. Jeg pleide å studere på et universitet, og der var det en professor som jeg anså som en stor ekspert innen sitt fagfelt. Jeg ønsket å suge til meg all kunnskapen hans og slik utslettet jeg meg for å ta imot det han hadde å si. Dette kalles også selvutslettelse.

Om jeg leser en bok eller en artikkel og ønsker å forstå hva som står skrevet i den, holder jeg meg til forfatterens tanker og følelser. Dette er en slags selvutslettelse. Jeg ville ikke klare å gjøre noe uten å utslette meg selv! Å utslette seg selv betyr å åpne seg opp for å ta imot kunnskap, informasjon og følelser fra utsiden.

Det finnes et uttrykk: ”De vise kom og sa”. På denne måten vil vise mennesker – politiske forskere, psykologer, økonomer, lærere – de ti prosentene i samfunnet som utgjør kremen, den mest intelligente, kloke delen av menneskeheten som er bekymret for fremtiden vår, fortelle resten, de resterende 90 prosentene følgende: ”Mine herrer, vi står ovenfor et stort problem!”

”Om vi fortsetter på denne måten i mer enn ti år til, for en verdenskrig vil ikke bryte ut før den tid, vil vi stå igjen uten noen naturressurser i det hele tatt. Vi vil ikke være i stand til å dyrke noe. Vi trenger mat og energi for oppvarming og avkjøling, men vi må redusere vårt forbruk til et fornuftig nivå.”

Forskere, kloke mennesker, sier dette, så hvorfor skulle vi ikke tro på dem? Når jeg går til legen som studerer røntgenbildet mitt og foreskriver behandling for meg, stoler jeg på han og godtar behandlingen. Selv om jeg ikke har noen mulighet til å sjekke hva bildet viser (er det mitt i det hele tatt? Det kan jo være noen andres røntgenbilde), må jeg tro på legen min og hans kur; Jeg har ikke noe valg.

For å kunne ta denne medisinen må jeg på dette nivået tro på den som gir den til meg, at det er noe godt og at det vil kurere meg. Dette er også selvutslettelse. Det skjer overalt: når jeg hører på læreren, oppsøker legen, hvor enn jeg går for å oppnå noe. Jeg må være forberedt på å betale for det (Leshalem på hebraisk), det vil si å fullføre (Leashlim på hebraisk) meg selv.

Når alle medium, mange viktige mennesker, forskere, professorer, politikere og økonomer snakker om dette, vil de være i stand til å overbevise menneskene. Det er bedre enn en verdenskrig, der du ikke vil kunne vite hva som kan skje deg i neste øyeblikk.

Vi har ikke noe valg. Du kan ikke diktere dine egne vilkår for naturen om den påtvinger deg slike betingelser. Enten du ønsker det eller ikke, vil du måtte bøye deg for den. Enten stopper du denne krisen gjennom din indre deltagelse, ellers vil du forsvinne. Dette er ikke som når du skaper deg for din mor, trosser henne og gjør alt på din egen måte. Dette er naturlovene.

Disse lovene blir forklart til deg av seriøse og respekterte mennesker som forstår dem. Ikke tro at de drar nytte av dette: De er i nøyaktig samme situasjon som du. Dette er vårt felles problem.

Fra første del av Morgenleksjonen 29/05/2011, Shamati #40

 

Kommentarer / Spørsmål