Nytt år, Nye horisonter

thumbs_Laitman_421_01Spørsmål: Hvordan bør vi starte det nye året?

Svar: Vi bør starte det nye året der vi ser muligheten vi har til å bli lik Skaperen, hvilket betyr å forholde seg til ham slik han forholder seg til deg. Men, først må du oppdage at Skaperen forholder seg til deg  med absolutt kjærlighet og evne til å gi, og du må utvikle den samme holdningen i deg selv.

Du føler derimot ikke Skaperen; du kjenner Ham ikke. I det øyeblikket du begynner å finne Ham opp, vil du skape en annen religion, og vi har allerede nok religioner i vår verden.

I følge kabbalas visdom har vi alle midler for å erverve Skaperen. Som et puslespill, hvis du bruker det du er gitt på rett måte, vil du sette sammen Skaperen i sin helhet.

Faktisk, har Skaperen skapt denne verden i en tilstand av totalt ødeleggelse og adskillelse. Hvis du ordner det, vil du ikke bare bli lik Ham, men også sette sammen Hans dybde, og du vil erverve den samme tilstand, den samme tanke, det samme mål, det samme utgangspunktet Han begynte fra.

Du vil erverve Hans dypeste tanker, og som et resultat, vil du også erverve Skaperen til en vis grad. Kabbalister forteller oss ikke hva som kommer etter det. Når når du kommer til det punktet, vil du se selv.

Derfor, for oss, et nytt år,  Rosh Hashana er faktisk et steg mot nye horisonter.

Fra KabTV’s “Holidays. Rosh HaShana” 8/6/15

Kommentarer / Spørsmål