Evige gleder

thumbs_laitman_232_09Spørsmål: Hvorfor er det så få gleder i livet, hvis vi ble født til å motta gleder? Hvorfor beskytter ikke naturen, Skaperen, oss fra og gjøre feil som bare fører til smerte?

Svar: Jeg vil si det på en annen måte: alle dine problemer kommer fra Skaperen! Han er den eneste som styrer, arrangerer og organiserer, slik at lidelsene også stammer fra Han.

Alt er bare ment for å guide deg for å se mot virkelig glede og for å beskytte deg på veien fra å motta små, verdiløse gleder. Det er derfor Skaperen konstant tipser deg på veien slik at du kan begynne å velge mellom godt og ondt, slik at du kan begynne å fastsette akkurat hva som er verdt å glede seg over i livet, slik at ditt liv faktisk vil være full av glede.

Derfor bør du ta det som hender med deg veldig seriøst. Først må du se at alt kommer fra Skaperen og bare fra Ham, det er han som styrer deg i ethvert gitt øyeblikk og kontrollerer både ditt sinn og dine følelser. Med andre ord, bør du ikke løsrive deg fra Ham, selv i et lite øyeblikk, og du bør befinne deg i en konstant, indre dialog med Ham.

Deretter må du finne ut hvordan du kan nærme deg en glede som er mer og mer korrekt. Hvis det er den riktige gleden, vil den ikke forsvinne! Du vil hele tiden være i den og den vil fortsette å vokse. Du vil oppdage en indre eksplosjon av glede som vil fylle deg.

Fra Kabbala Leksjon på Russisk 1/31/16

Kommentarer / Spørsmål