Japan: Roboter erstatter bønder

Laitman_405Spørsmål: Verden nærmer seg mer og mer robotisering (mennesker blir erstattet av roboter). I Japan, for eksempel, har roboter begynt å erstatte bønder, og mot slutten av 2016 planlegger de å bygge en robotfram. Det er interessant å se at en nylig holdt japansk litteraturkonkurranse avsluttet med en novelle som var skrevet av en robot. Slik at roboter gradvis erstatter mennesket.

Svar: Det er mulig og erstatte mennesker i alt, bortsett fra spirituelt arbeide.   

Et punkt i hjerte finnes i hver og en av oss. Dette er et spirituelt punkt, en kobling med Skaperen, eller vår likhet med Ham. Dette punktet i hjertet kan ikke skapes kunstig fordi denne egenskapen blir gitt en levende person, en biologisk skapning og vi kan ikke overføre og implantere dette i en robot. Så, vi bør ikke bekymre oss for det arbeidet vi mister til roboter.

Vi må gjøre det mennesker må gjøre: utvikle dette evige punktet inne i oss, til det punkt av total likhet med Skaperen. Likheten som utvikles i oss er det som kalles Adam (Menneske). Alt annet er en kropp i dyreriket, ikke på nivå med Adam. Roboter ble skapt for å presse oss mot dette arbeidet.

Spørsmål: Hva betyr “å bli lik Skaperen”?

Svar: Å bli lik Skaperen er å utvikle det interne og skjulte begjæret i oss som trekker oss mot enhet, vennskap, gjensidig hjelp og kobling til den gjensidige sammenslåingen av alle, til et enkelt bilde kalt Adam, fra ordet “Domeh” (lik Skaperen). Det er opp til enhver person, hele menneskeheten, å nå denne tilstanden.

Vi kan gjøre dette. Til dette finnes det unike krefter i naturen. Kabbalas visdom snakker som dette og hjelper å oppdage og bruke det, slik at vi vil bli lik Skaperen.

Framtiden for menneskeheten er et samfunn der alt fysisk arbeide vil utføres av roboter og maskiner, mens mennesker vil være involvert med spirituelt arbeide. Dette er det menneskelige nivå.

Kommentarer / Spørsmål