Alt er forutbestemt

laitman_746_01Fra nyhetene (The Wall Street Journal): «Ettersom nye faktorer er blitt oppdaget, har mulige antall planeter truffet bunnen, og slik fortsetter det å være. Med andre ord, oddsen mot å finne en planet som opprettholder i liv i universet har snudd, vår egen inkludert. Sannsynligheten sa at selv vi ikke skulle vært her.

«I dag er det mer enn 200 kjente parametere som er nødvendige for at en planet skal kunne opprettholde liv –  hver eneste èn av dem må være perfekt oppfylt, ellers faller hele kortstokken sammen. Uten en massiv planet som Jupiter i nærheten, hvis tyngdekraft vil trekke bort asteroider, ville tusen ganger så mange ha truffet jordas overflate. Oddsen mot liv i universet er rett og slett forbløffende.

«Men her er vi, ikke bare eksisterende, men hvilken eksistens!  Hva kan forklare det? Kan hver og èn av alle parameterne ha vært perfekt ved et uhell? … For eksempel, astrofysikere vet nå at verdiene av de fire fundamentale kreftene – gravitasjon, elektromagnetisk kraft, og de «sterke» og «svake» kjernefysiske kreftene – ble bestemt mindre enn en milliondels sekund etter Big Bang. Om kun èn verdi endres, kunne universet ikke eksistere. »

Min kommentar: Eksistensen av en høyere intelligens med en plan for skapelsen, forutbestemmelse, og systemet for kontroll av skaperverket benekter ikke eksistensen av fri vilje i skapningen. Kabbala avdekker skaperens natur og alt som ble skapt av ham for å aktivere hvert menneske til å nå toppen av kunnskap, evighet, og eksistensens fullkommenhet

.
[151160]

 

Kommentarer / Spørsmål