Kabbala og jungiansk psykologi

laitman_205Spørsmål: Jeg har funnet svar på mange spørsmål, forståelse for, og bevissthet om verden i Jungs psykologi. Er det en sammenheng mellom kabbala og psykologi?

Svar: Kabbala og materialistisk psykologi har en klar sammenheng. Men ideen er at psykologi handler om utforskningen av psyken til et dyr som kalles «menneske.»

For alle dyr – en hest, en ape eller en elefant – har sin egen atferdspsykologi og så videre. Derfor er det mulig å lære psykologi av det menneskelige som et dyr gjennom arbeidene til Jung og resten av forskerne, for de utforsker generell menneskelig natur.

Men hvis du ønsker å lære sjelens psykologi, er vanlig psykologi ikke til hjelp for deg; den er ikke tilstrekkelig. Vitenskapelige psykologer kan ikke utforske det fordi de ikke har ervervet sin egen sjel. Her er kabbala nødvendig.

De som kommer til kabbala er folk som føler at de må oppnå meningen med livet. Men hvis vanlig psykologi er nok for deg,  involver deg med det; det er din virksomhet.

Kabbala er nødvendig for en som ikke kan leve uten et klart svar på spørsmålet: «Hva lever jeg for» Hvis dette spørsmålet ikke brenner i deg, så kan du holde på med hva du vil. Vi inviterer ikke folk som er involvert med andre ting til oss.

Hvis vi snakker om menneskelig atferd i vår verden, så er dette vanlig materialistisk psykologi. Det er riktig og begrunnes i rammen av vår daglige atferd og det utforsker mennesker og samfunn med hjelp av våre materialistiske egenskaper, og etterpå blir det registrert og samlet til en fullstendig metode.

Men hvis vi ønsker å undersøke en menneskelig atferd som stiger over sine egoistiske egenskaper, blir psykologi til kabbala der, fordi man må endre sine mottakelige egenskaper til egenskapen å gi, forvandle egoisme til altruisme, føle at man avslutter den egoistiske kroppen. Og hvis man undersøker disse tilstandene og registrerer dem, så blir resultatet en psykologi kalt «kabbala.»

Man registrerer dette i form av Aviut (dybden av begjær), Sefirot, verdener, og nivåer. Man vil få nøyaktig kunnskap om hvordan ens handlinger endres i henhold til hvor mye man stiger over egoet, fra forbindelsen med andre, og så videre. Dette vil være en vitenskap basert på en revisjon, en nøyaktig oppfatning av virkeligheten. Alt som vi utforsker i vanlig vitenskap kan utforskes i den høyere psykologien kalt «kabbala.»

Men kabbala engasjerer seg overhode ikke med atferden til et vanlig menneske i vår verden. Materialistisk psykologi involverer seg med dette. Det er dens felt. Før man oppdager den øvre verden, hvor man føler et altruistisk ønske, har vi å gjøre med psykologi.

Og fra det øyeblikket av,  engasjerer vi oss med kabbala. Jung og andre psykologer interesserte seg utelukkende for nivået til denne verden. Og de har ingen eksistens over den.
[139751]

Fra den internasjonale sommerleiren i Bulgaria, dag 2, 12/7/14, Leksjon #4

Kommentarer / Spørsmål