Barbarisme i den Moderne Verden

Spørsmål: Når du sier at mennesket oppfører seg som en barbar, kan du gi oss et eksempel så det vil bli klart når barbarisme er tydelig mellom oss?

Svar: Barbarisme er tydelig i det faktum at vi bruker vår egoisme omtrent uten begrensninger. Vi elsker å skryte av uviktige ting som rikdom, makt og berømmelse. Personens kulturelle nivå, hans indre rikdom, hans spirituelle mål er ikke viktig for oss, alt dette har helt dødd ut.

Kultur har vært dødt i over et halvt århundre, og mer enn det, ble det begravet av de to verdenskrigene. Vi skryter bare av vår virksomhet, penger, makt og berømmelse. Vi tror dette er et godt eksempel for den neste generasjonen som vokser opp, at den mannen som er verdig respekt er en som kan undertvinge andre til hans kontroll. Tross alt er berømmelse også en slags undertrykking, akkurat som makt og penger.

Vi har hevet disse tre «verdier» inn i rekken til absolutte verdier og mennesket lever for dems skyld. Det viser seg at selve målet med livet er å oppnå disse tre målene, hvis de i det hele tatt kan bli kalt et ord som «mål».

 

Fra en «Samtale om Integrert Oppdragelse» 08/07/12

 

Kommentarer / Spørsmål