Bestilte du en tur til den spirituelle virkeligheten?

Spørsmål: Hvordan kan jeg oppleve alle de kabbalistiske begrepene som vi studerer i Talmud Eser Sefirot, for eksempel NHY og Nefesh?

Svar: Når du oppnår den spirituelle virkeligheten føler du lyset som kalles NHY eller lyset Nefesh. Du vil føle det! Da vil du også forstå hva kabbalistene skriver om.

Dette kalles ”menneskets sjel vil lære han opp”. Du vil føle det, og ut i fra dine følelser vil du også forstå hva det kalles. Det er som om du befinner deg i en ukjent by der du ser på noen bygninger som ikke kan kjennes igjen på utsiden, og du sier: ”Dette er et teater som ble bygget for 300 år siden, og der er et museum”. Du beskriver slik alt du ser. Når du kjenner igjen ting, vil du avdekke deres navn, betydning og alt annet.

Dette kalles spirituell oppnåelse, og det betyr at menneskets sjel lærer han. Det er som om det finnes en instruktør inni deg som lærer deg opp. Dette er sjelen din. Det er fordi du stiller deg inn på de originale kildene. Hvor fikk kabbalistene denne kunnskapen fra? Kun fra deres oppnåelse. Hvor fikk Adam HaRishon kunnskapen fra siden han var det første mennesket som oppnådde spiritualitet? Han avdekket sin indre virkelighet, den spirituelle virkeligheten.

Det finnes ingen fantasiverden som dukker opp siden vår virkelighet er det eksterne skallet til vår kropp. Når vi trer inn i den, ser vi den spirituelle virkeligheten. Der avdekket Adam alt og han begynte å gi alle de ulike delene av virkeligheten navn. Det er slik du også vil bli kjent med hva hvert eneste element i den spirituelle virkeligheten blir kalt.

Fra leksjon 25/03/2011, Talmud Eser Sefirot

Kommentarer / Spørsmål